salpazarihaber.com

Şalpazarı Belediyesi Çalışmalarını Sürdürüyor

ŞALPAZARI

İlçemiz Şalpazarı belediye başkanı sayın Fehmi Cengiz ile yaptığımız sohbette, doğma büyüme Şalpazarlı olduğunu ve burada belediye başkanı seçilmeden önce eğitimci olarak burada görev yaptığını ve yetiştirdiği öğrenci ve öğretmenlerin desteği ile belediye başkanı görevine geldiğini söyledi.

Başkan Fehmi Cengiz, bir dönem belediye başkanlığı yapıp ayrılacağını bir defa daha vurguladı ve özetle şu açıklamalarda bulundu. 

“İlçemiz içinden geçen karayolunun Kısıkköprü’den ayrılıp şehir dışına çıkması konusunda hayli gayret sarf ettik. İlçeden ayrılan yol çalışması da yılbaşından itibaren başlayacak. Kireç mahallesini Çamkişir mahallesine bağlayacak köprünün inşaatı da tüm hızıyla devam ediyor. Köprünün Kireç ayağında bulunan Kazım Dural’a ait arsa istimlak edilerek genişletme yapılmıştır. Ayrıca göreve geldikten sonra dört yerde daha istimlak yaparak şehrin yapısında düzenlemeler gerçekleştirdik. 

Kalecik mahallesinden İzmiş’e yeni bir yol yapılıyor ve bu yol 20 gün gibi kısa bir sürede hizmete girecek. İlçemizdeki konut projesi dahilinde devam eden inşaattan mevcut karayolunun konutlardan uzaklaştırılması için emniyet binası önünden ek bir yol ayrımı yapılacak, bunun da resmi anlaşması gerçekleştirildi. 

Şalpazarı girişinde bulunan ve çeşme önü diye tabir ettiğimiz iki tane 208 m2 alan istimlak edilmiştir, buraya yapılan park Şalpazarı’nın dereyi izleyen Boztepe'si olacak.” 

Sayın başkana “belediye başkanlığı görevinden sonra milletvekili seçimlerine girmeyi düşünüyor musunuz?” diye sorduğumuzda böyle bir düşüncesi olmadığını söyledi ve sözlerini “Şalpazarı benden hizmet bekliyor” diyerek noktaladı. 


 







Haber ve fotoğraflar: Mustafa Özcan

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.