salpazarihaber.com

İstanbul'da Kadırga Uzlaşması

ŞALPAZARI

ŞALFED yönetim kurulu üyeleri, Alibeyköy barajı’nda bir araya gelerek hem toplantı yaptılar hem de mevsim ve hava şartlarının müsait olması nedeniyle bahçede yemek yiyerek sezonun yorgunluğunu attılar.



Aynı zamanda ŞALFED üye derneklerinden Şalpazarı Eğitim Kültür Sanat ve Turizm Derneği başkanı da olan baraj sorumlusu Hasan Keskin’in ev sahipliğinde yapılan toplantının açılış konuşmasını ŞALFED Genel Başkanı Muzaffer Bayraktar yaptı. 

Kendi dönemini kastederek, “İki yılı bitirdik.Önümüzde Kadırga ve Ramazan Bayramı Keşkek Şöleni var” diyen Bayraktar daha sonra şöyle devam etti. “Federasyonu bu şartlarda yürütmek zor. Maddi imkânlar kısıtlı. Ekimdeki kongreden sonra yeni yönetim delege konusunda mutlaka tüzük değişikliği yapmalı. Federasyona yeni dernekler katıldı. Bunların bazıları il dışından. Onların federasyon faaliyetlerine katılımı nasıl olacak, delege yapısı ne şekilde olacak…. Bunların masaya yatırılmasında fayda var.” 

Üsküdar Belediyesi’ne sitem 

Muzaffer Bayraktar, alışılmadık bir üslûpla Üsküdar Belediyesi’ne ağır bir şekilde sitem etti. “Gece konusunda kimseden doğru dürüst bir yardım alamadık. Üsküdar Belediyesi Şalpazarlılar sayesinde seçim kazandı. Hangimiz olsak, bir başka belediyeden 10 katı fazla yardım alırız. İktidara gelen herkes kendi zenginini oluşturur, sonra onlardan destek alır. Bunun gerek günümüzde gerekse geçmişte bir çok örneği var. Fakat biz böyle bir şey göremiyoruz. Demek ki istemesini bilmiyoruz. ŞALFED’in önümüzdeki dönem gelecek yönetimi Üsküdar Belediyesi’yle çok sıkı pazarlık etmeli ve daha fazlasını almalı.” diyen Bayraktar, ŞALFED’in artık ülke çapında tanınan bir federasyon olduğunu ve sahip çıkılması gerektiğini sözlerine ekledi. Ayrıca kongre tarihini de 23 Ekim olarak açıkladı.

 

Özkürtün Belediye Başkanı geldi 

Söz Kadırga Şenliği organizasyonuna gelmişken, İstanbul’da bulunan Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut arayarak toplantı yerine gelmekte olduğunu söyledi. Organizasyon için zaten başkanla önümüzdeki günlerde görüşme niyetinde olan ŞALFED yönetimi için çok isabetli olan buluşmada, organizasyon konusunda belli başlı konular müzakere edilerek büyük ölçüde mutabakat sağlandı. Geçen yıl iki farklı tarihte iki ayrı şenliğin yapıldığı Kadırga’da bu sene 15 Temmuz’da ortaklaşa organizasyon düzenlenecek.

Ayrıca şenliğin başlama ve bitiş saatleri, sunucunun ve diğer konuşmacıların kimler olacağı, hangi sanatçıların sahne alacağı gibi konularda taraflar birbirlerine çok yakın ve uygun planlar ileri sürünce mutabakatta bir zorluk yaşanmadı. Taraflar birkaç gün içinde yeniden bir araya gelip şenliğin ayrıntılarını görüşerek Kadırga’nın uyum içinde ve problemsiz bir şekilde yapılması amacıyla ortaklaşa çalışmaya karar verdiler.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.