salpazarihaber.com

Samandıra’da Bişi Ziyafeti

KÜLTÜR

Merkezi Sancaktepe’de bulunan Ağasar Şalpazarlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği, 2008’den beri gelenek haline getirdiği Bişi Ziyafetini bu akşam da dernek merkezinde gerçekleştirdi. Aslında arife gecesi düzenlenen ziyafet, bayram hazırlıkları nedeniyle bir gece önceye alındı.



Şölene katılanlar, geleneksel bişinin yanı sıra yine yöresel yemeklerden olan lahana sarmasıyla fasülye turşusu da yeme şansına sahip oldular. 

Derneğin bu gece de önemli misafirleri vardı. Tuzla Belediye Başkan yardımcıları Ahmet Çabuk ve Serhan Kural, Sancaktepe Belediye Başkan yardımcısı Av. Barış Zehir, Üsküdar Belediye Başkan yardımcısı Av. Hilmi Türkmen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İl Genel Meclisi üyesi Zeynel Ünal, ŞALFED Genel Başkanı Köksal Durmuş, ŞALFED Kurucu başkanı ve Trabzon Federasyonu başkan yardımcısı Harun Özdemir, Fidanbaşı Derneği başkanı Salih Kanbut ile yönetim kurulu üyeleri organizasyona katılan isimler arasındaydılar.



İstanbul’da Şalpazarlıların en yoğun olarak yaşadığı Kirazlıtepe’den ciddi bir katılım olmaması ise gecenin soru işaretiydi.















 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.