salpazarihaber.com

Kadırga Derneği gecesi istanbul'da yapıldı

KÜLTÜR

Kadırga Yaylası Kültür, Turizm, Çevre Güzelleştirme Derneği’nin yardımlaşma gecesi Sultanbeyli Semazen 6 Salonu’unda kutlandı.

Kadırga Yaylası Kültür, Turizm, Çevre Güzelleştirme Derneği’nin yardımlaşma gecesi Sultanbeyli Semazen 6 Salonu’nda kutlandı. Trabzonspor’un maçı olması nedeniyle biraz gecikmeli başlayan geceye Üsküdar Belediye Başkan yardımcısı Av. Hilmi Türkmen, ŞALFED Genel Başkanı Muzaffer Bayraktar, Kocaeli il genel meclisi üyesi Ömer Öztürk, Şalpazarı, Tonya, Maçka dernek başkan ve yöneticileriyle civar semt ve ilçelerden gelen Şalpazarlılar katıldılar.






Gecede bir konuşma yapan dernek başkanı Mahmut Uzun, Kadırga yaylasının insanların en temel ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli düzenlemelerin yapılması amacıyla bu derneği kurduklarını, bu ihtiyaç konusunu sağda solda dile getirmekten artık utanç duyduğunu ve çalışmalarında bir çok problem ve engelle karşılaştıklarını söyledi. Başta Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ve Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara olmak üzere yardımı dokunan herkese teşekkür, bekledikleri halde yardımlarını esirgeyen herkese de teessüflerini iletti.

Daha sonra söz alan ŞALFED Başkanı Muzaffer Bayraktar da 14 Mayıs’ta Ümraniye Haldun Alagaş Spor Salonu’nda düzenlenecek olan gece hakkında bilgi verdi ve gecenin önemini vurgulayarak herkesin katkıda bulunmasını istedi.

Yoğun programı nedeniyle geceye geç vakit katılabilen Av. Hilmi Türkmen de kısa bir selamlama konuşması yaptı. Plaket töreninde Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara’ya, Üsküdar Belediye Başkan yardımcısı Av. Hilmi Türkmen’e, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya, Tuzla Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Çabuk’a ve organizatör sunucu Erol Yanık’a plaketleri takdim edildi. Geceye katılamayan Mustafa Kara’nın plaketi Hilmi Türkmen’e, Tuzla Belediye başkanı ve yardımcısının plaketleri de kendilerine teslim edilmek üzere gönderildi.

Geceye sanatçı olarak Cesarettin Yamaç (Cesi), Ağasarlı Zehra, Yavuz Tonyalı, (Çayan) Hüseyin Aydın ve Zeynep Başkan katıldılar. Usta kemençe sanatçısı Umut Ayvaz da gece boyunca sahneye çıkan sanatçılara eşlik etti. Şalpazarlılar Sancaktepe Derneği Kız Folklor ekibi de Muhammet Sarı’nın kemençesi eşliğinde gösterisini sundu.







 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.