salpazarihaber.com

ŞALFED’den Hilmi Türkmen’e Ziyaret

GENEL

ŞALFED (Şalpazarı Dernekler Federasyonu) başkanı ve bir grup yönetim kurulu üyesi, Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcısı Av. Hilmi Türkmen’i makamında ziyaret etti.



23 Ekim’de yapılan kongrede seçilen yeni yönetim kurulu, hemşehrimiz olan Av. Hilmi Türkmen’i ziyaret ederek iyi dilek ve temennilerini sundu, aynı zamanda ŞALFED’in,  İstanbul’da yaşayan Şalpazarlıların ve bizzat Şalpazarı’nın sorunları üzerinde konuşarak fikir alışverişinde bulundu. 



ŞALFED Genel Başkanı Köksal Durmuş, federasyon yönetiminde görev bölüşümünü yaptıklarını, Kurban bayramında yönetim kurulu üyeleriyle dernek ziyaretlerinde bulunduklarını, Trabzon’da bir Şalpazarı paneli düzenlemek amacında olduklarını söyledikten sonra federasyonun mekanının taşınması ve danışma kurulu toplantısı konularında Türkmen’den destek istedi. 


Hilmi Türkmen de elinden gelen yardımı esirgemeyeceğini, hemşehrilerine sırtını dönmesinin mümkün olmadığını ifade etti. 

Daha sonra söz alan Erol Yanık, “federasyonun bir tanımı yapılmalı, kalıcı gelir kaynakları bulunmalı. Federasyona çok fazla misyon yüklenmiş, beklentiler yüksek. Karşılamakta zorlanıyor. Federasyon icra değil temsil makamı olmalı. Bir süre önce bir vesileyle ziyaret ettiğimiz TURSAB, bünyesindeki kurumların ödediği aidatlarla dönüyor. Bizim federasyonun bünyesinde bulunan 15 dernek her ay belli bir aidat ödeseler federasyon çok rahatlar, masraflarını karşılar” dedi. Hilmi Türkmen de, “dernek mensuplarının kendi derneklerine federasyondan daha fazla önem vermeleri ideal bir durum değil ama ne yazık ki durum böyle. İnsanlar federasyona biraz ‘olsa da olur olmasa da’ gözüyle bakıyor. Federasyonun önemi iyi anlatılmalı” dedi. 

Ziyaret, Av. Hilmi Türkmen ve ŞALFED yöneticilerinin topluca poz vermesiyle sona erdi.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.