salpazarihaber.com

ŞALFED Yönetimi İlk Toplantısını Yaptı

GENEL

ŞALFED’in yeni yönetimi ilk toplantısını yaptı. Kirazlıtepe’deki federasyon merkezinde yapılan toplantıya 19 yöneticiden 16’sı katılırken, diğer üç yönetici mazeretleri nedeniyle katılamadı.



İlk toplantı olması nedeniyle önce bütün yöneticiler kısaca kendilerini tanıttılar. Daha sonra görev bölüşümüne geçildi ve genel sekreter, genel sayman ve başkan yardımcıları belli oldu. Başkan yardımcılarının görev alanlarının belirlenmesi daha sonraki toplantılara bırakıldı.  

Başkan Köksal Durmuş’un görev bölüşümünü, önce gönüllü olup olmadığını sorarak istişare yoluyla belirlemeyi tercih ettiği toplantıda müzakereler sonucunda Genel Sekreter Av. Ercüment Çömez, Genel Sayman Ali Tulumen olurken, başkan yardımcıları da şu isimlerden oluştu: Erol Yanık, Salih Kanbut, Mustafa Erdin, Osman Uzun ve Şevki Çakır. 




Sık sık “biz bir aileyiz” vurgusu yapan başkan Köksal Durmuş, toplantı boyunca bütünlük ve kolektiflik prensibiyle hareket edeceklerinin altını çizdi. Bütün aktivitelerini dernekler ve delegelerle birlikte yapacaklarını ifade eden başkan Durmuş, eski başkanlar Harun Özdemir ve Muzaffer Bayraktar’ı da yanlarına alıp yola devam edeceklerini söyledi.




Söz alan Erol Yanık, seçim sonucunun kimse tarafından bir zafer olarak değerlendirilmemesini, öyle düşünen varsa derhal önüne geçilmesini ve geçmiş dönemleri incitecek ya da mahkûm edecek hiçbir davranışın sergilenmemesini istedi. Ayrıca yeni yönetim kurulunda temsilcisi bulunmayan Geyikli Derneği ile Şalpazarı Eğitim Derneği’nin başkanlarının her toplantıya davet edilmesini önerdi. Başından beri zaten bu görüşte olan başkan Köksal Durmuş ve diğer yöneticiler tarafından da bu talepler hemen kabul gördü.





Yeri ve tarihi en kısa zamanda belirlenecek olan devir teslim töreni mahiyetinde bir yemekli toplantı yapılması kararlaştırıldı. Toplantıya kurucu başkan, kurucular, bir önceki dönem yöneticileri ve mevcut yöneticiler davet edilecek.

Genel Sekreter Av. Ercüment Çömez de bazı öneriler sıraladı. Çömez’in önerileri şunlar: 

-Yöresel kelimelerden oluşan bir sözlük derlenip bastırılması, 

-Çepni Tarihi hakkında bir çalışma yapılması, 

-Şalpazarlıların yoğun olarak yaşadığı yerlerde dernek kurulması, 

-Kadın ve gençlik kollarının oluşturulması, 

-İstatistik çalışma yapılıp üye profilinin çıkarılması, 

-İstanbul’da yaşayan Şalpazarlı bürokrat ve iş adamlarının tespiti, 

-Dernekler arası futbol turnuvası, 

-İstanbul içi ve ve dışındaki tarihi yerlerin ziyareti, 

-Derneklerin tek tek gece yapması yerine federasyonun tek gece yapması. 

Federasyon toplantılarının üye derneklerde yapılması fikri genel kabul görürken, bir sonraki toplantının Kurban Bayramı’ndan hemen sonra düzenlenmesi kararlaştırıldıktan sonra ilk toplantı sona erdi.



Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.