salpazarihaber.com

Küçük Mucitler İl Birincisi Oldu.

EĞİTİM

İl genelinde düzenlenen ”Mesleğini Keşfet-Küçük Mucitler Yarışması”'na iki Projeyle katılan Şalpazarı Atatürk Ortaokulu öğrencileri “Duman Örtüsü“ Projesi ile brincilik elde etti.

Meslekleri tanımalarına yardımcı olmak amacıyla Trabzon'da buyıl 6.sı düzenlenen okullar arsı “Mesleğini Keşfet Küçük Mucitler Proje Yarışması”nın sergi ve ödül töreni, 04.06.2014 tarihinde Forum AVM’de gerçekleştirildi.

İl genelinde düzenlenen ”Mesleğini Keşfet-Küçük Mucitler Yarışması”'na iki Projeyle katılan Şalpazarı Atatürk Ortaokulu öğrencileri “Duman Örtüsü“ Projesi ile brincilik elde etti.

Trabzon Form AVM ‘de yapılan yarışma'ya Şalpazarı Atatürk Ortaokulu “Duman Örtüsü“ ve “Güvenli Kanalizasyon“, Şalpazarı Doğancı Ortaokulu da ''Yeni nesil frenim'' ve ''Süper toprak''  olamk üzere ikişer Proje ile katıldılar.

Şalpazarı Atatürk Ortaokulu öğrencilerinden Nurettin Kıran,Tunahan Karabayır ve Yiğit Kumaş “Duman Örtüsü” adlı proje çalışmaları ile il birincisi olarak büyük bir başarıya imza attılar. Birincilik elde eden Öğrenciler tablet, gram altın ve değişik ödüller verildi.

Şalpazarı Atatürk Ortaokulu'ndan İrem Kara, Selin Nihan Usta, Semanur Yılmaz  adlı öğrenciler de  “Güvenli Kanalizasyon” çalışması ve Şalpazarı Doğancı Ortaokulundan Tahir Yalçın ''Yeni nesil frenim'' ve ''Süper toprak'' Projeleri ile sergide yerlerini alarak dereceye girdiler. Kendilerine başarılı çalışmalarından dolayı gram altın ve değişik hediyeler verildi.

Okul Müdürü Kerim Kavraz öğrencilerin aldığı bu başarılı sonucun kendilerini memnun ettiğini söyledi. Bu başarının  okuldaki tüm öğrencileri motive etmesi, öğrencilerin kendilerine olan güvenini artırması, hedef koyma ve hedefe emin adımlarla yürüme konusunda bu çalışmalarda  elde edilen başarılı sonuçların önemli olduğunu söyledi. Okul Müdürü Kavraz,  Fen ve Teknoloji Öğretmeni Yusuf Akdoğan ile proje çalışmasında yer alan tüm öğrencileri tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Okul Müdürü Kerim Kavraz öğrencilerin aldığı bu başarılı sonucun kendilerini memnun ettiğini söyledi. Bu başarının  okuldaki tüm öğrencileri motive etmesi, öğrencilerin kendilerine olan güvenini artırması, hedef koyma ve hedefe emin adımlarla yürüme konusunda bu çalışmalarda  elde edilen başarılı sonuçların önemli olduğunu söyledi. Okul Müdürü Kavraz,  Fen ve Teknoloji Öğretmeni Yusuf Akdoğan ile proje çalışmasında yer alan tüm öğrencileri tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi.
                
Serginin açılış törenine Trabzon Valisi A.Celil Öz, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Çoksayıda okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Daha sonra vali ve beraberindekiler dereceye giren 15 projenin yer aldığı sergiyi gezdiler ve öğrencilerden yaptıkları projeler hakkında bilgi aldılar.

Balık ayıklama makinesi, fındık'ta dona karşı bahçeleri ısıtma sistemi, kuraklık'ta 20 güne kadar su ihtiyacını karşılayabilen süper toprak, trafik lamba renklerini karayoluna aktaran sistem, akıllı fren gibi bir çok alanda yaşanan sorunlara karşı, öğrencilerin birbirinden güzel projeleri hayata geçirdiler. Her bir projede günlük yaşamda karşılanan sorunlara çözüm getiren çocukların ürettiği icatlar proje sergisini gezenleri mest etti. Vali Öz bu başarılı çalışmalarından dolayı öğrencileri tebrik etti.

Trabzon Valisi A.Celil Öz yaptığı konuşmasında; Ülkelerin kalkınmasında ve gelişmesinde projeli çalışmaların çok önemli olduğunu belirten Vali Öz, gençlerin çok başarılı icatlarda bulunduğunu ifade ederek, “Küçükten büyüğe projeli çalışmalar çok çeşitli sorunlara çözüm üreten çok önemli çalışmalardır. Küçük yaşlardan itibaren projeli çalışma alışkanlığının geliştirilmesi de bu bakımdan çok önemli. Anaokulundan başlayarak üniversiteye kadar bu süreci yaygınlaştırmak istiyoruz. Fen liseleri, Anadolu liseleri, Sosyal Bilimler liseleri gibi bütün okullarımızda bu anlayışın gelişmesini istiyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğümüzle, Ticaret ve Sanayi Odamızla ortaklaşa yürütülen bu çalışmayı çok anlamlı buluyorum. Yeni çözümler, icatlar ve projeler ile ülkemizi bilimde, teknolojide geleceğe hep birlikte taşıyacağız. Katkılarından dolayı ticaret odamıza, milli eğitim müdürlüğümüze, öğretmenlerimize teşekkür ediyor ailelerini ve öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da, icatların uygulanabilinir ve geliştirilebilir olduğuna dikkat çekerek, öğrencileri tebrik etti. Başkan Hacısalihoğlu; “Bu Küçük Mucitler Yarışması, altı yıldan beri Milli Eğitim ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde düzenlenmektedir. Gençlerimizin fikirlerini hazırlık safhasından sonra nasıl proje geliştirebileceğini öğreten bir çalışmadır. Milli Eğitim müdürlüğü gerçekten çok başarılı bir şekilde organizasyonu yürütüyor. Bizlerde oda olarak elimizden geldiğince bu çalışmaya maddi ve manevi destekte bulunmaya devam ediyoruz. Bu çalışma ile proje mantığının okullarımızda öğrencilerimize yayılmasını arzu ediyoruz. Gençlerimizin proje kurgulama, yazma ve uygulama yeteneğini geliştirerek geleceğe hazırlanmalarını sağlayan bu proje çalışmasında görev alan bütün hocalarımıza teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi kutluyorum. Bu faaliyet çok kolay bir çalışma değildir. Hem fikir hem de hayata geçirilmesi çok kolay bir şey değildir” diye konuştu.

Serginin gezilmesinden sonra düzenlenen ödül töreninde ilk sözü alan Trabzon İl MEM'ü Hızır Aktaş yaptığı konuşmada; “Bu program vesilesiyle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Faaliyetlerimizi, eserlerimizi gezdik. Tek kelimeyle şahane. Bu sene 6.sını yapmış olmanın mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz. Bu kabiliyetli öğrencilerimiz için örgün eğitimde de, üniversiteye hazırlama noktasında da ticaret odamızın gayretleriyle bir lise açar isek, bu çocuklarımızın bundan sonraki eğitimlerini de liseye almak kaydıyla inşallah bunları daha da geliştirmek suretiyle hep beraber üniversiteye taşır, ülkemizin yetişmiş beyinlerini Trabzon’da hazırlamış olmanın mutluluğunu yaşarız, diye düşünüyorum. Bu projeyi 6 senedir maddi katkılarıyla destek veren ticaret ve sanayi odamızın başkan ve yönetimine teşekkür ediyorum. Valiliğimizin de desteğiyle gelecek senelerde daha kapsamlı böyle yeteneklerini geliştirmiş, proje eğitimini almış, hayatta karşılaştığı problemleri proje mantığı ile çözme becerisi geliştirecek kardeşlerimizi inşallah bulup yetiştireceğiz ve ülkemiz insanına dünya insanına armağan edeceğiz. Ben bu projeye katkı veren öncelikle öğretmen arkadaşlarımıza, öğrenci kardeşlerimize yürekten teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunarım.”dedi.


Sergi ve Ödül Töreninde Yer Alan Projeler :

Okul Adı-Proje Adı-Danışman Öğretmen
Akçaabat Söğütlü Ortaokulu  Yeni nesil trafik ışığı Süleyman çelik
Düzköy Çal Ortaokulu Isılbot Emine Kaya
Çarşıbaşı Kovanlıköy Ortaokulu E-seçim Gülnihal Şahin
Ortahisar Akyazı Ortaokulu Korunaklı bebek karyolası Murat Ali Şahin
Akçaabat Derecik Ortaokulu Arabada buharlaşmaya son Yaşar Uzunali
Ortahisar Düzyurt Ortaokulu Hamsimatik Salih Zeki Gökçe
Ortahisar Mimar Sinan Ortaokulu Otomatik lamba Saadet Saygılı
Şalpazarı Atatürk Ortaokulu Duman örtüsü Yusuf Akdoğan
Şalpazarı Atatürk Ortaokulu Güvenli kanalizasyon Yusuf Akdoğan
Şalpazarı Doğancı Ortaokulu Yeni nesil frenim Tahir Yalçın
Şalpazarı Doğancı Ortaokulu Süper toprak Tahir Yalçın

Vakfıkebir Atatürk Ortaokulu Tasarruflu tencere  Adem Albayrak
Vakfıkebir Atatürk Ortaokulu Kameralar artık daha güvenli Adem Albayrak
Vakfıkebir Çavuşlu Ortaokulu Tahka insan Zeynep Saraç
Yomra Maden Ortaokulu Asansörlü ekmek robotu Bahar Güley Köroğlu


Şalpazarı Haber Ekibi Olarak Öğrencilerimizi ve Tüm eğitim camiasını kutlar başarılarının devamını dileriz...







Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.