Öne Çıkanlar Şalpazarı Kermes Şalpazarı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Engin Çırakoğlu Esat Kalay

Sabriye Atina'yı fethedecek.



Profesyonel boksa 17 Şubat’ta Yunanistan’ın başkenti Atina’da düzenlenecek olan Scorpion Turnuvası’nda ‘Merhaba’ diyecek olan “Kara Melek” lakaplı Şalpazarı-Geyikli nüfusuna kayıtlı bayan boksör Sabriye Şengül, İspanyol rakibi “Siyah Mamba” lakaplı Linordatoy Xristina’yı devirmek için bütün gücüyle çalışıyor. Cemal Kamacı Spor Merkezi’nde antrenör Cahit Süme eşliğinde bu maçın hazırlıklarını sürdüren Sabriye Şengül, 17 Şubat Pazar günü Yunanistan’ın başkenti Atina’da düzenlenecek olan Scorpion Turnuvası’nda İspanyol rakibi Linordatoy Xristina ile karşılaşacak. Amatör boksta birçok başarılara imza atan ve şampiyonluklar elde eden Sabriye Şengül, bu maçla birlikte ilk kez profesyonel anlamda bir müsabakaya çıkacak.

Oldukça heyecanlı ve hırslı görünen Şengül, ilk profesyonel maçında ringden galibiyetle ayrılmayı hedeflediğini belirterek, “İlk maçım olduğu için bu maçı almam lazım. Rakibim İspanyol ama maç Yunanistan’da oynanacak. Elimden geleni yapacağım. Bana destek olan herkese teşekkür ediyorum. Rakibimi deviremesem de sayıyla yenmek istiyorum. Profesyonelliğe ilk çıkış maçımı kariyerim açısından önemsiyorum. Teknik olarak ben ondan daha üstünüm ve kazanmak için var gücümle çalışıyorum” dedi.

Sabriye Şengül’ün antrenörü Cahit Süme ise Sabriye için “Türkiye şampiyonlukları kazandı. Dünya şampiyonluklarına oynadı. Tabii amatör boks bir yere kadar. Profesyonel boksa geçişin ilk maçını oynayacak. Güzel çalıştık, yeterli değil ama daha sonra ciddi çalışmalarımız olacak. İlk maçında Sabriye’ye güveniyoruz. İnşallah maçı kazanacak ve iyi bir başlangıç olacak. Trabzon’da ilk defa profesyonel anlamda bayan boksör çıkıyor. Alttan gelen bayan sporcularımıza örnek olur” diye konuştu.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Güngör Çalık 11 yıl önce

Allah'tan başarılar dilerim. İşallah başarılı olur.