Öne Çıkanlar vefat Hilmi Türkmen mahalle Ali Tulumen Ali Küçük

Refik Kurukız'dan demir yolu çıkışı

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Sağır, Giresun İl Genel Meclis Başkanı Mürşit Gürel’in “Tirebolu - Torul yolunun da iyileştirilerek hem kara yolu hem de tren yoluyla birlikte Tirebolu’ya bağlanması sağlanabilir.” biçimindeki sözlerini Büyükşehir Meclisine taşıdı. Gürel’e karşı bir yanıt verilmediğini de ifade eden Sağır “Bu konuda Trabzon adına takip sağlanıyor mu?” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu diğer illerle yaşanacak polemiğin doğru olmayacağını belirterek “Giresun, Ordu, Gümüşhane, Artvin bizim komşu bir ilimiz. Biz kimseden üstün değiliz ama coğrafî olarak bu bölgenin ortasındayız. Tarihten beri burası merkez olmuş. Biz topyekûn kalkınmayı hedefliyoruz. Hep birlikte kalkınmayı hedefliyoruz. Turizm olarak bakalım bir uçak Trabzon’a indi. Bir günlük, bir haftalık programda bütün bölgenin istifade etmesini istiyoruz. Bir rekabetin ve cevabın bir polemik olacağını görüyoruz. Bu sahne demir yoluna geldiğinde yapılan çalışmalar takip ediliyor.” dedi.

Gümrükçüoğlu, bu konuda birlikte bulunduğu ortamda Başbakan Binali Yıldırım’ın “Coğrafya, topoğrafya ve maliyet açısından hangisi daha yapılabilirse o yapılacak.” biçiminde sözlerini aktardı.

Kurukız: "Ne Giresun ne Trabzon..."

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ise tartışmalara dâhil olarak "Ne Giresun ne Trabzon… Şalpazarı’ndan geçmesi demir yolu için daha kısa. Giresun ve Trabzon’un ortası hem de. Erikbeli-Şalpazarı hattı en kestirme yol." dedi.

61 Medya / Berkant PARLAK

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hayrettin İpek 6 yıl önce

Tren yolu Şalpazarı'na hem turizm, hemde Giresun bağlantısı açısından hem ekonomik hemde yayla yolu bağlantısı açısından yararlı olur diye düşünüyorum.

Avatar
osman kılıç 7 yıl önce

Doğru

Avatar
Cemal karaca 7 yıl önce

Çok doğru ve isabetli olur.