Öne Çıkanlar vefat Hilmi Türkmen Şalpazarı mahalle Karadeniz

Hilmi Türkmen basınla buluştu

Basın mensuplarıyla uzun süre sohbet eden Türkmen, kendi açıklamaları haricinde sorulan soruları ayrıntılı şekilde cevaplandırdı. 15 Temmuz’un kendilerini en az altı ay geciktirdiğini söyleyen belediye başkanı, program boyunca bilgi verdiği projeleri kendi döneminin sonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Hilmi Türkmen, “Belediyelerin futbola yatırım yapmaları uzun vadede sıkıntılı bir süreçtir. Salon sporlarının daha ideal ve verimli. Önümüzdeki dönemde basketbol ve güreşe de gireceğiz. Yedi tane spor salonumuz var. Öte yandan Beylerbeyi stadı yenilenecek ve 15 bin kişilik eşi benzeri olmayan bir stat olacak. Aslında Beylerbeyi’nde ikinci bir stat yapacaktık ama o Üsküdar-Beykoz metro hattının güzergâhında kaldığı için iptal ettik” dedi.



Kentsel dönüşümde aksama yok

Gelen soruların da konuları yönlendirdiği sohbette daha sonra kentsel dönüşüm konusuna geçildi. Türkmen, “Planın iptal edildiği iddiaları yanlıştır. 5000’den fazla itiraz geldi. Onların da çoğu ‘Neden beş kat da 10 kat değil’ şeklinde itirazlar. Çamlıca camiinin hemen alt tarafında 180 dönümlük bir arazi var. Orada kentsel dönüşüm projesi başlatacağız. Bu konuda ciddi zorluklar yaşıyoruz, çünkü boş araziye değil yerleşim alanlarında kentsel dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Doğal olarak kat sayısı düşüyor, feryadı basıyorlar. Halbuki artık kaçak yapılar para etmiyor, az sayıda kat olacak ama çok daha değerli olacak. Bazı mahallelerde ‘sizi buralardan kovacaklar, zenginlere peşkeş çekecekler’ diye kara propaganda yapıyorlar. Bunlar yanlış şeyler, hiç gerek yok” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Hilmi Türkmen daha sonra özetle şunları söyledi:

-Harem-Beylerbeyi arasında yapılacak olan düzenlemenin ihalesi bitti. 440 günde tamamlamayı hedefliyoruz. Ramazan çadırının olduğu yerde bir seyir terası yapılacak.

-Meydan çalışması da devam ediyor. Yıkılacak olan binaların hepsi yıkıldı, sadece Mimar Sinan çarşısı, Karadavut Camii ve Emlak Çarşısı kalıyor. Korkmazlar çarşısı esnafına yıkılan belediye binasının arka tarafında yapılacak olan bir çarşıda dükkanlar teklif ettik. Yüzde 70 oranında kabul ettiler, fakat yüzde 30’luk bir kesim direniyor. Yeni dükkanlar küçük diye kabul etmiyorlar. Önümüzdeki günlerde yeniden bir toplantı yapacağız. Sonuca ulaşamazsak bu sefer kamulaştırma yoluna gideceğiz, o zaman esnaf arkadaşlara dükkan vermemiz söz konusu olmayacak. Proje halen anıtlar kurulunda ve her an onaylanabilir.

Bazı projeler gecikti ama hepsi dönem sonuna bitecek

-Ümraniye metrosunun bitmesi gecikti. Mayıs ayında bitecek ve seferlere başlanacak. 2023’e kadar da Sabiha Gökçen havaalanına kadar uzatılacak. Harem otogarı da Sabiha Gökçen yakınlarında bir yere taşınacak.

-Çamlıca tepelerindeki televizyon verici kulelerinin hepsi kaldırılacak ve Küçükçamlıca’da tek bir kulede toplanacak. Kule aynı zamanda bütün İstanbul’u gören bir seyir terası vazifesi de görecek. Bu proje de Haziran ayında bitmiş olacak.

-Çamlıca camii, önümüzdeki Ramazan ayında ibadete açılacak ama çevre düzenlemesi vs. devam edecek.

-Nikâh dairesi belediye binamızın yanına taşınacak. Burada 450’şer kişilik iki salonumuz olacak. Ramazan’dan sonra nikâhlar burada kıyılacak. Halen kullanılan nikâh dairesinin yeri için bazı projeler var, onları değerlendireceğiz.

-2016 için 380 milyon TL. bütçe hesaplamıştık. 460 milyon TL gelirimiz, 400 milyon TL de giderimiz gerçekleşti. Halen maddi sıkıntımız yok.

-Bu dönem Çamlıca Camii hariç tam 50 adet cami inşa ettik.

-Validebağ projesi devam ediyor. Bağın dokusunu bozmadan çalışacağız. Bizim burada olduğumuz müddetçe kimse oraya bir metreküp beton dökemez.

-Ünalan mahallesinde bir bilim merkezi inşa ediyoruz. Oraya yılda 500 bin ziyaretçi bekliyoruz.

-Nakkaştepe’de askeriyenin terk ettiği yere bir mesire alanı yapacağız. Belki de dünyanın en güzel mesire alanı olacak.

-Turistik gemimiz Mart ayında bitiyor. Adı Valide Sultan olacak ve Üsküdar’da deniz görmeyen kimse kalmayacak.

15 Temmuz bizi en az altı ay geciktirdi. Yine de bütün bu projeleri bizim dönemin sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Üsküdar’da üç yılda 500 milyon liralık yatırım yapıldı. ÜSİM vasıtasıyla beş yılda 5000 kişiye iş bulma hedefi koymuştuk, üç yılda yedi bin kişiye ulaştık.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.