Öne Çıkanlar Şalpazarı Sisdağı Ağasar Kadırga derneği

AK Parti Şalpazarı eski İlçe Başkanı Meltin Günay, Şalpazarı'nda kaybedilen yerel seçimin sorumlusunun aday olan Fehmi Cengiz olduğunu ifade ederek seçim sonuçları incelendiğinde bunun görülebileceğini söyledi. Günay, "Biz aday belirleme döneminde Fehmi Cengiz ile seçim alamayacağımızı ilgili tüm makamlara bildirdik." dedi. Yerel bir gazetede eski Belediye Başkanı Fehmi Cengiz'in çok talihsiz açıkla-malar yaptığını ifade eden Metin Günay, "Kullanan üslup tüm Şalpazarıhları derinden üzmüştür. Söyleyen arkadaş söylemedi mi? Gazetecimi yanlış yazdı? Onu ben bilemem. Arasın sorsun. Bir kere Şalpazarı'nda soytarı olmaz. Şalpazarı insanı Kuran der, vatan der, bayrak der. Hepimiz bir aileyiz. Kullanılan bu sözü şiddetle kınıyorum" dedi.

CANLA BAŞLA ÇALIŞTIK;

"Biz aday belirleme döneminde FehmiCengiz ile seçim alamayacağımızı ilgili tüm makamlara bildirdik" diyen Metin Günay sözlerini şöyle sürdürdü, "6 mahalle ile olur, ancak tüm mahallelerde Fehmi Cengiz ile seçim alamayız dedik. Sonuçta böyle bir karar verildi. Biz adayımızı, atayandan ötürü sevdik. Genel merkezimizin kararına saygı duyduk. Seçim döneminde canla başla, gece gündüz çalıştık. 9 tane aday adayı bir araya getirilerek kırgınlıklar, küskünlükler giderilemedi. Şahsi olarak çok uğraştım ancak başardı olamadım. 9 tane aday adayının mahallelerinde çok oy kaybettik"

KENDİ MAHALLESİNDE GEÇİLDİ;


Fehmi Bey kendi Kireç Mahallesi'nde Refik Başkan'a geçildi. Oy dağılımlarına baktığımızda seçimi kimin kaybettirdiği açıkça görülüyor. Büyükşehirde AK Parti % 58, MHP % 18. Belediye Meclisisende ise AK Parti % 44, MHP % 43. İlçe Belediye başkanlığında AK Parti 39, MHP 51 oy alıyor.

 Bu sonuçlar tamamıyla yanlış belediye başkan adayı belirlendiğini gösteriyor. Biz seçimden sonra istifa etmemiz geıekiyordu, istifa ettik. İstifamdan sonra arkadaşlarımızda istifa etmek istedi, Ancak, "Ben Cumhurbaşkanlığı seçimleri var, Sayın Başbakanımız bu memleket için gecesini gündüzüne katarak çalışıyor. Ona destek olmamız lazım dedim" diye konuştu.

İYİ BİR ARAŞTIRMA YAPILSIN;

İlçe kongresi için aday mısınız? Sorusuna da cevap veren Günay, "Ben ilçe kongresi için adayım demiyorum. Millet beni sandıktan çıkarır mı onu bilemem. Benim için ilçenin geleceği çok önemli. Şu bir gerçek halkımız dayatma aday istemiyor. Bu ilçede herkesin görüşü alınırsa tek liste olur. Genel merkezimize saygımız var. Ancak burada çok iyi bir araştırma yaparak karar verilsin" dedi.



FEHMİ CENGİZ'İN AÇIKLAMASI;

Şalpazarı eski Belediye Başkanı Fehmi Cengiz, AK Parti Şalpazarı eski İlçe Başkanı Metin Günay'ın kaybedilen yerel seçimlerle ilgili yaptığı açıklamalara cevap verdi.

Fehmi Cengiz yaptığı açıklamada şunları söyledi, "Yerel seçimlerde gerçekten AK Partili olan ve samimi bir şekilde sandığa giderek bizlere oylarını veren değerli vatandaşlarımıza saygılarımı sunuyorum. O zamanki ilçe Başkanımız Metin Günay da samimi bir şekilde bizimle çalışmış ve seçimi kazanabilmemiz için gayret göstermiştir. Kendisinin şahsımın adaylığı ile ilgili yaptığı açıklamaları büyük bir talihsizlik olarak yorumluyorum. Geçtiğimiz yerel seçimlerde benim dışımda kim aday olursa olsun ulaştığımız oy oranına ulaşması mümkün değildi. Bir dahaki seçimde bu söylediklerimi tüm kamuoyu görecektir. Bilindiği gibi maalesef AK Partiliyim diyen ve partimizden aday adayı olan bazı şahsiyetler bizim seçimi kaybetmemiz için gece gündüz uğraşmışlardır. Benim eleştirim bu kişilere yöneliktir. Bu kişiler Şalpazarı'na yaptıkları kötülüğü beş yıl sonra diğer ilçelere baktıklarında çok daha iyi göreceklerdir. Zaman her şeyin ilacıdır " dedi


Kaynak Taka.

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kadir gülay 9 yıl önce

Sn metin bey doğru söylüyor tahüt etmişti seçimi alamıyacaklarını