Öne Çıkanlar Şalpazarı Ağasar köy şalpazarı.agasar Müftüye Sahip Çıktılar.Samsun Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk

Yangından geriye enkaz kaldı.
Dün akşam saatlerinde Geyikli-Irsakköy'de meydana gelen yangın da Muhammet Taşkın'a ait bir ev, bir tekir ve bir samanlığın yanarak kül olması sonucu geriye enkazı kaldı.

Şalpazarı Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Beldüz bugün olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Şalpazarı Haber'e yaptığı açıklamada; Aynı zamanda benim de mahallem olan, Geyikli-Irsak köy de yaşanan yangın olayında Muhammet Taşkın'a ait samanlı, bir tekir ve birde ev yandı. Şükrolsun can kaybı olmadı. Yanan evin tavanı ve çatısı içeriye çöktü. Dışa doğru çokseydi yandaki evlere de sıçrayarak daha kötü felaket yaşanabilirdi. Hemen yanıbaşındaki, dış cepesinde strafor çalışması yapan Ekrem Taşkın'ın evi'nin yapılan straforlar yanarak zarar gördü. Diğer taraftan Hanım Karagöz ve Hidayet Karagöz'ün evlerinin de camlarıyla sıvaları patladı. Mahallede evlerin çok sık olması bu gibi durumlarda büyük tehlike arz ediyor. Biz belediye olarak bu gibi afetlerde elimizden gelen imkanlar doğrultusunda yardımcı oluyoruz. 

Bilindiği gibi Trabzon Büyükşehir olduktan sonra İlçemizde ki İtfaiye istasyonu kaldırıldı. Ve itfaiye araçları Beşikdüzü ve Vakfıkebir'e alındı. Bu gibi yangın vakalarında Şalpazarı sınırları içine Büyükşehir Belediyesine ait itfaiyeler bakıyor. Mahalelerde uzak olduğundan enaz bir saate gelen Büyükşehir itfaiye ekipleri olaya müdahalelerde geç kalıyor. Vatandaşlarımız doğal olarak tepkisini koyuyor. Haklılarda. İlçe halkının imkanları belli. Belediye olarak İtfaiye istasyonunun tekarar kazandırılması için gerekli çalışmaları ve girişimleri yaptık. Enkısa zamanda Büyükşehir Belediyesinden, Şalpazarı'na bir itfaiye aracı sözü aldık, ama süreç yavaş işliyor. dedi.








Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
birol Karaoğlan 8 yıl önce

Şalpazarı ilçemizde mutlaka itfaiye istasyonu bulunmalı bunun için bld.nin çalışmaları mutlaka vardır. biran önce itfaiye istasyonu gelmelidir. yangında can kaybının olmaması sevindiricidir. fakat her zaman bu kadar şanslı olunmayabilinir. bir an önce kapatılan geri alınan kurumlar geri gelmelidir