Öne Çıkanlar Şalpazarı Kermes Şalpazarı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Engin Çırakoğlu Esat Kalay

Semih Durmuş güven tazeledi
Şalpazarı Dernekler Federasyonu’nun 6. Olağan Kongresi, Kartal’da Royal Vip Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. İki listenin yarıştığı kongrede yeniden aday olan mevcut başkan Semih Durmuş’un listesi 136 oy alırken Köksal Durmuş’un listesi 86 oyda kaldı ve bu sonuca göre Semih Durmuş üç yıllığına yeniden ŞALFED Genel Başkanı oldu. Sitemizden firmalarına tek tek erişin. 
İlk kadın yönetici;
Bu arada Semih Durmuş’un listesinde bulunan Dr. Fatma Çömez, Şalfed tarihinin ilk kadın yöneticisi oldu.
Yüksek bir katılıma sahne olan ve tam bir dostluk havası içinde geçen kongreye Şalpazarı’nın üst düzey siyasetçi, bürokrat, eğitimci ve iş adamları da katıldı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Tuzla Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Çabuk, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis üyesi ve ŞALFED Eski başkanı Muzaffer Bayraktar, Şalpazarı Belediyesi eski başkanı Mehmet Muhçu, Geyikli eski belediye başkanı Ahmet Yüksel Gülay, ŞALFED Kurucu Başkanı Harun Özdemir, ŞALFED’e bağlı derneklerin başkan ve yöneticileri kongrede hazır bulunanlar arasındaydı.
Divan başkanlığı görevine Mehmet Muhçu’nun getirildiği ve Erol Yanık’ın başarıyla sunumunu yaptığı kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla açıldı. Ardından yönetim ve denetleme kurulu faaliyet raporu, kesin hesap bilançosu ve denetleme raporu okundu ve hepsi kongrede bulunanlar tarafından oy birliğiyle kabul edildi. 




Yapılanlar artık yeterli değil;
Konuşmalarda ilk sözü Ahmet Çabuk aldı ve özetle şunları söyledi. “Kongrede sonuç ne çıkarsa çıksın, herkes yeni yönetime destek olmalı ve katkı yapmalıdır. Yoksa ayrışmalar olur, bundan da Şalpazarı zarar görür. STK’lar kalkınmada, tanıtımda ve hâttâ ülke savunmasında önemli rol oynuyorlar. Bunun en son örneğini 15 Temmuz’da gördük. STK’lar olmasaydı belki de bugün bu kongreyi yapamayacaktık. Keşkek, eğlenceler, burs gibi organizasyonlar artık yeterli değildir. Şalfed kalkınma ve tanıtım için daha fazla katkı yapmalı, daha fazla görev üstlenmelidir. İstanbul’da bir ilçede bulunan STK, o ilçenin idari makamları tarafından ilk akla gelen kurumlardan biri olmalıdır. Yoksa yerimizde sayarız”




İkinci sırada konuşan Refik Kurukız, “Şalfed’in başta Hilmi Türkmen ve Ahmet Çabuk olmak üzere önemli yerlere gelmiş siyasetçilerimizi yerlerinde tutmak hedefi olmalıdır. Onların sayılarını artırmalıyız. Neden milletvekili ya da büyükşehir belediye başkanı çıkarmayalım? Şalpazarı’nın nüfus sorunu vardır. Halen nüfusumuz 10.380’dir. Bu nüfusla alacağımız yardım ve ödenek çok kısıtlıdır. Eğer gurbette oturan hemşehrilerimiz nüfuslarını Şalpazarı’na aldırırlarsa biz de daha fazla yardım alır ve bir nebze de olsa rahatlarız. Şalfed eğitim ve burs hizmetlerinden öteye geçmelidir” dedi. 



Muzaffer Bayraktar, konuşmasında Şalfed Başkanı olduğu dönemde gerçekleştirdiği icraatların bir özetini yaptıktan sonra federasyonun yeni bir tüzüğe ihtiyacı olduğunu, mevcut tüzüğün özellikle temsil konusunda yeterli zemini sağlamadığını vurguladı.



Hedefler daha büyük olmalı;
Harun Özdemir de federasyonun geçmişinde bir ufuk turu yaptıktan sonra “Şalfed gibi kurumların 10, 20, 30 yıllık plan ve hedefleri olmalıdır. 25 yıl önceki hedeflerimize artık ulaşmış durumdayız. Şalfed bundan sonra farklı ve daha üst düzey hedefler için çaba sarf etmelidir” dedi.



Tüzük değişikliklerinin teker teker okunması ve bazılarının oy birliği, bazılarının da oy çokluğuyla kabulünden sonra divan başkanı Mehmet Muhçu, bir değişiklik maddesinin yeterli imzaya ulaşamadığını ve bu yüzden oylamaya sunulmayacağını söyledi. Muhçu, söz konusu değişikliğin içeriği hakkında bilgi vermedi.



Oyum soyadı Durmuş olan birine...
Misafir konuşmacıların sonuncusu Hilmi Türkmen oldu. Konuşmasının geniş bir bölümünü 15 Temmuz’a ayıran Türkmen, kongre konusunda da “Birçok il kongreleri bu kadar ilgi görmüyor. Bu çok güzel bir tablodur. İki adayın olması da buna zemin hazırlamıştır. Nerede rekabet varsa orada bereket vardır. Listelerin fazla olmasında bir mahzur yoktur. Benim oyumu sorarsanız, soyadı Durmuş olan birine vereceğim” deyince salondan kahkahalar yükseldi.


Şalfed’e mekan sözü verdi;


Türkmen, daha sonra konuşmasına şöyle devam etti. “Hepimiz Ağasar’dan geldik ve yine oraya döneceğiz. Dirimiz dönmezse ölümüz dönecek ve köyümüzün mezarlığına gömüleceğiz. Tatillerinizde memlekete gidin, imkânınız varsa oraya yatırım yapın. Biz içinde olduğumuz için farkında değiliz ama dışarıdan misafir getirdiğimiz zaman Şalpazarı’na bayılıyorlar. Gerçekten dünyanın en güzel memleketlerinden birine sahibiz. Kadınları, gençleri ve çocukları derneklerimizin faaliyetlerine dahil etmeliyiz. Refik başkanımız sağ olsun, Şalpazarı’nda şahsi arazisini bağışladı ve biz de orada Gençlik Merkezi inşa ediyoruz. İnşaallah gelecek yaz açılışını yapacağız. Kirazlıtepe’de de federasyonumuz Şalfed’e bir mekan kazandıracağız. Şenol Güneş Parkı’nı yeniden düzenliyoruz, altına da otopark inşa ediyoruz.”


Son olarak başkan adayları Semih Durmuş ve Köksal Durmuş konuşmalarını yaparak delegelerden destek istediler. Daha sonra oylamaya geçildi. Yüksek katılımdan dolayı izdihamın yaşandığı oylama hayli uzun sürdü. Sayım sonunda Semih Durmuş başkanlığındaki listenin 138, Köksal Durmuş başkanlığındaki liste de 86 oy alınca mevcut başkan Semih Durmuş üç yıl süreyle yeniden Şalfed başkanlığına seçilmiş oldu. 




Başkan Semih Durmuş kongreden sonra Şalpazarı Haber’e yaptığı kısa açıklamada şunları söyledi.


“Kongre gayet samimi bir havada Şalpazarı’na yakışır bir havada geçti. Şalpazarımızın önemli isimleri de burada hazır bulundular. Katılım da gayet güzeldi. Ağasar insanı ve birlik-beraberlik kazandı diyoruz. Bundan önce başlatıp devam ettirdiğimiz faaliyetlerimize üzerine katarak devam edeceğiz. Bütün insanımızı, basınımızı, değerlerimizi kucaklayarak nereden ne alınması gerekiyorsa Şalpazarımıza alarak layık olduğu yere getirmeye çalışacağız. İki listenin yarışması kongreye renklilik kazandırmıştır. Daha fazla olması daha da iyi olurdu. Üst düzeyde bir katılım vardı. Farklı adayların olması hem delegelerin arasındaki birlik ve beraberliği hem de federasyona sahip çıkma anlamında derneklerimize sorumluluk yüklemiş olmaktadır. Bu anlamda hem dernek başkanlarımıza hem delegelerimize, ayrıca basın olarak da sizlere çok teşekkür ediyorum”





banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.