Öne Çıkanlar Trabzon Şalpazarı Dereköylüleri Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Binali Yıldırım 3150 TL İstiklal Marşı Mustafa Demirtaş

Şalpazarı'nda Darbe girişimine protesto yürüyüşü
 Şalpazarı Kaymakamı Cafer Sönmez, Belediye Başkanı Refik Kurukız, Garnizon Komutanı Mehmet Taşkın, Siyasi Parti temsilcileri, Mahalle muhtarları, kurum amirleri ve halkında katılımlarıyla Cumhuriyet meydanından başlayıp tepe başına ordan da İlçe Emniyetin amirliğine kadar Demokrasi Yürüyüşü yapılarak, 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişimi protesto edildi.

Başkan Kurukız Yaptığı açıklamada; 
''Milletimiz bu olayda çok büyük bir basiret göstermiştir ve bu basiret Türkiye’de milli iradenin kesintiye uğramasının önüne geçmiştir. Anlık takip etme özelliğiniz ile canlı iddaa yaparak da para kazanabilirsiniz. Bu büyük milletin iradesiyle oyun oynanamayacağı tüm dünyaya gösterilmiştir.

Milletimiz tüm zor zamanlarda olduğu gibi bu elim olayda da ne siyasi parti gözetmiş ne de başka farklılıkları ciddiye almıştır. Görüş farklılıklarını bir tarafa bırakarak meydanlara dökülmüş ve Milli İrade ’ye sahip çıkmıştır. Bu demokrasi mücadelesinde canını hiçe sayan, bu uğurda can veren şehitlerimizi bu büyük millet asla unutmayacaktır.

Bu darbe girişiminde hayatını kaybeden güvenlik güçlerimizin kıymetli mensuplarını, polislerimizi ve sivil vatandaşlarımızı rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Tüm milletimizin başı sağ olsun. Rabbim bir daha böyle günler yaşatmasın'' dedi.

Meydanın ismi ''15 TEMMUZ DEMOKRASİ MEYDANI'' olarak adlandıracağız;

Ülkemizin birliğine beraberliğine kasteden, Milli iradeyi hiçe sayan ve darbe girişiminde bulunanlara karşı meydanlara dolduran halkımız gibi, ilçemizde de Taksi durağı önündeki bu meydana toplanan ve darbe girişimine karşı duran vatandaşlarımıza müjde olarak bu meydanın adını önümüzdeki Meclis Toplantısında gündeme getirerek ''15 TEMMUZ DEMOKRASİ MEYDANI'' olarak adlandırılacağını söyledi.






banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.