Öne Çıkanlar İbrahim Karagül Şalpazarı Kermes Şalpazarı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Engin Çırakoğlu

''Anne Değil Öğretmen Fabrikası''
Beş çocuğunun da okutarak öğretmen olmasını sağlayan Nebahat Usta Özcan “içimdeki okuma aşkı hiç bitmedi ki'' dedi. Trabzon’un Şalpazarı İlçesi Akçiriş Mahallesinde yaşayan 71 yaşındaki 7 çocuk annesi Nebahat Usta Özcan 5 çocuğu, 2 gelini ve 1 damadında öğretmen olmasını sağladı. En güncel ve kazandıran arayışınızı sonlandıracağız. 


O Yıllarda Kız Çocukları Okula Gönderilmezdi;
3 yıl önce eşi Yusuf Özcan’ı kaybeden ve hayat hikâyesini anlatırken gözleri dolan Nebahat Usta Özcan, 1945 yılında Vakfıkebir de dünyaya geldim. Eşim Yusuf Özcan ile 1964 yılında evlendik. Dünyaya 7 çocuk getirdik. Genç yaşta evlendirilen Nebahat Usta Özcan ailenin büyüğü ve kız olması nedeniyle okula gönderilmemenin ezikliğini yaşıyorum, fakat içindeki okuma azmi her geçen gün artarak devam etti. Okuyamamanın ezikliğini yaşayan Nebahat Usta Özcan eşim Yusuf Özcan'la çocuklarımızın okuyarak öğretmen olmasını çok istedik.


Okur yazar olmamanın cezasını, büyük dedelerinin ölümüyle çeken Nebahat-Yusuf Özcan Çifti; Dedelerinin “öğretmenler yetiştirin” sözüne karşılık, çiftçilik yaparak 4 Oğlunu zor şartlarda oktarak öğretmen olmasını sağladılar. 71 Yaşındaki Nebahat Usta Özcan içindeki okuma aşkıyla yetinmeyip 2 gelini ve 1 damadının da öğretmen olmasını sağladı. 


Baba Yusuf’un yaşam hikâyesi daha acıdır;
Doğumunun ilk günlerinde babasını kaybeden ve dedesi tarafından büyütülen Yusuf Özcan, 16 Yaşında Nebahat Usta Özcan'la evlendirildi. 10 günlük çocuk iken babasının yakalanmış olduğu hastalığının ne olduğu bilinememesi, okuma yazma bilemediklerinden kaynaklandığını, bu çaresizliğin üzerine ''torunlarımı okutun Öğretmen yapın onlar da öğrenciler okutsun ve bilgisiz kalmasın” vasiyetinde bulunan dede, torunu Yusuf ve Nebahat Usta Özcan çifti 4 çocuğunu da okutarak öğretmen yapmanın gururunu taşıdıklarını söylerler. 


Bütün Özel Günlerde Ararlar;
Özel günlerde evlatlarının kendisini unutmayarak mutlaka aradıklarını belirten Özcan;  Evlatlarım her zaman sürprizler yaparak bazen kendileri gelir, bazen ise hediyelerini gönderirler.  "Bana sürpriz yaptıklarında çok mutlu oluyorum diyen Nebahat Özcan, evlatlarım diye söylemiyorum 7 evladım, 5 gelinim 2 damadımla da çok farklı bir iletişimim var onlar bana Allahın bir lütfüdür. Çocuklarımla aramızda güçlü bir sevgi bağı var. Anne için evlat sevgisi her şeyin üstesinde geliyor. Onlar benim gözümde hiç büyümeyen birer bebek gibiler” dedi.


52 yıllık evlilik yaşantılarında 7 çocuklarından 14 torun sahibi.olan Nebahat Özcan’ın 2 kardeşi, 3 yeğeni de öğretmendir.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali kemal metin 7 yıl önce

Nebahat teyzeye allah uzun ömürler versin elleri dert görmesin bizde hemen aynı durumdayız ennemin dört çocuğu var dördüde öğretmen uç damat bir gelinden ikisi de öğretmen yani sekiz uşağından altı tanesi öğretmen Allah hepsine uzun ve sağlıklı ömürler versin