Öne Çıkanlar Şalpazarı BBP Bahri Beldüz PTT Şalpazarı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi

'10 Nisan Polis Haftası'' kutlandı.

Polis Teşkilatının Kuruluşunun 171.Yıldönümü mü münasebetiyle yapılan tören de İlçe Emniyet Amiri Akif Güngör’ün Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde ki Atatürk büstü'ne çelenk koyması ile başladı. Artık güvenli bahis sitesi arama endişenize gerek kalmadan oynatan siteleri sitemizde bulacaksınız. Daha sonra Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. 









İlçe Emniyet Amiri Arif Güngör Polis haftası dolayısıyla yaptığı konuşmasında; Polislik Vazifesi, tarihte çok eski dönemlerle icra edilmekle birlikte, günümüz anlamındaki uygulamaları 1800’lü yıllarda başlamıştır. Modern anlamda Polis Teşkilatı 1929 yılında İngiltere’de kurulmuştur. Osmanlı İmparatorluğu’nun güçlü devlet ve güçlü teşkilatlanma ile birlikte zamanın getirmiş olduğu bu ihtiyaç anlaşılmış 1800’lü yıllara göre geç denilemeyecek 16 yıllık bir süre içinde Osmanlı İmparatorluğunda da 10 Nisan 1845 yılında İlk Polis teşkilatı kurulmuştur.



171. Yılını kutladığımız polis teşkilatımız 200 yılı aşkın geçmişi kurumsallığının açık bir işaretidir. Her anlamda yeniliği tekip eden polis teşkilatı, son dönemlerde de gerek organizasyon, gerek hukuk, gerekse teknoloji anlamında yenilikleri takip etmekte ve yenilikçi çizgisini korumakta ve bu yenilikleri ve evrensel hukuk ilkilerini uygulama konusunda başarı göstermektedir. 
270 bini aşkın personeli ile Polis Teşkilatı gücünü Türkiye Cumhuriyeti üniter devlet olması merkezi yapısından almaktadır.


Son zamanlar da içinde bulunduğumuz terör olaylarına da değinen İlçe Emniyet Amiri Akif Güngör, açıklamalarına şöyle devam etti. 


Ülkemizin içinde bulunduğu terör olayları sebebiyle şehitlerimiz ve gazilerimiz olmaktadır. Bizler birlik ve beraberlik içinde mücadele etmemiz gerekiyor. Bu mücadelede milletin her ferdine görev düşmektedir. Devletimiz güçlüdür ve ayaktadır. Kolluk kuvveti olan asker ve polisimiz kararlılıkla bu mücadeleyi yürütürken geride kalan vatandaşlarımıza de görevler düşmektedir. Bu görevlerden en önemlisi  şehit yakınlarına ve gazilerimize maddi manevi yardımlarımızdır. Şehit yakınlarına, benim eşim, benim evladım, benim babam bu insanlar için şehit oldu ama hakkım bu millete helal olsun. Gazilerimize ben kolumu kaybettim, gözümü, bacağımı kaybettim ama hakkım bu millete helal olsun dedirtebilmeliyiz. Bu görevimiz kadar diğer önemli bir görevimiz de olaylar karşısında sükunetimizi korumak ve galyana gelmemektir. 


Son olarakda teşkilatımızın 171. Yıl dönümünü kutlarken, bu vatan uğruna hayatını feda eden arkadaşlarımızı rahmetle anıyor, Allah’tan şehitlerimizin yüzü suyu hürmetine ülkemize dirlik ve düzenin gelmesini milletimizin birlik ve beraberliğine vesile olmasını, bu memleketin insanlarının yüzünün gülmesini, emekli ve gazilerimizin ve halen görevleri başında bulunan mensuplarına ve ailelerine minnetlerimi sunuyor, Şalpazarı İlçe Emniyet Amirliği adına saygılarımı arz ediyorum dedi.



Proğramın sonunda İlçe Kaymakam Cafer Sönmez ve beraberindekiler ilçe Emniyet Amirliği’ ne geçetiler. İlçe Emniyet Amiri Akif Güngör tarafından katılımcılara bir kokteyl verildi.


İlçe Kaymakam'ı Cafer Sönmez; İlçemizin güvenli bir ilçe olduğunu ve daha güvenli bir hale getirmek için tüm kolluk kuvvetleri ile birlikte çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü, ifade etti. Polis Teşkilatının kuruluşunun 171.yılının tüm emniyet teşkilatına hayırlara vesile olmasını temenni etti.


banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.