Öne Çıkanlar Şalpazarı Erol Yanık Ağasar Büyükşehir Yusuf Yazıcı

Toplantıdan “şenlikler yapılsın“ kararı çıktı

Toplantıda ilk sözü alan Başkan Refik Kurukız, önce Kadırga Şenliği’nde Özkürtün Belediyesi’yle her yıl olduğu gibi bu yıl da yaşanan problem hakkında bilgi vererek başladı. Özkürtün Belediyesi ile görüşüldüğünü ve şenliğin ortaklaşa yapılması konusunda fikir birliğine varıldığını, ancak yine de Özkürtün Belediyesi’nin bastırdığı afişlerde kendi adının bulunduğunu gördüklerini söyledi. Kurukız, “onlarla tekrar görüşüp bu durumun nedenini sorduk. Onlar da bizimle yaptıkları anlaşmanın bu yıl için değil gelecek yıllar için geçerli olduğunu söylediler. Biz de kendi aramızda tekrar toplandık ve gelecek yıldan başlamak üzere onlardan bağımsız, belirlenen tarihte onlardan bağımsız şenlik yapmaya karar verdik. Ortaklaşa düzenlemek için çok çaba sarf ettik ama olmadı, olmuyor. Onlar bunu toprak mücadelesi gibi algılıyor, oradaki konumlarını kaybedeceklerini sanıyorlar. Hâlbuki vilayet sınırları bellidir, kimsenin bunu değiştirme gücü yoktur. Bizim böyle bir niyetimiz de yoktur. 

Şimdi bu yıl en ufak bir tatsızlığa meydan vermeden şenliğe katılacağız, gelecek yıl da kendi şenliğimizi yapacağız. Gerekirse şenlik alanını değiştirip Maçka topraklarına çekeceğiz. Kaldı ki Maçka Belediye Başkanı bu konuda bizimle birlikte olduğunu her fırsatta dile getiriyor.” 

Refik Kurukız, sözlerine bir sitemle devam etti ve şunları söyledi. “İlçemizin nüfusu 11.546 idi. Derneklerimiz ve muhtarlarımızdan nüfusumuzu arttırmak için destek istedik ama buna rağmen ilçe nüfusumuz 10.903 oldu. Milli Bütçe’den bu rakama göre para alıyoruz. Ancak şu anda nüfusumuz 50 binin çok üzerinde. 10 bin nüfusa göre kurulmuş temizlik ekibimiz şimdi bu nüfusa hizmet ediyor. Biz bundan rahatsız değiliz, ancak işimizin ne kadar zor olduğunu takdir edersiniz. O yüzden sizlerden rica ediyorum, temizlik konusuna mümkün olduğunca dikkat edelim.” 

İlçe Emniyet Müdürü Hasan Emecan; Düzköy, Tonya ve Şalpazarı’na terör saldırısı yapılacağı yönünde ciddi ihbarlar alındığını açıklayarak herkesin dikkatli olmasını ve şüpheli şahısların derhal kendilerine bildirilmesini istedi. 

Daha sonra söz alan başta ŞALFED Genel Başkanı Semih Durmuş olmak üzere bütün katılımcılar son günlerde meydana gelen saldırılara ve ihbarlara rağmen şenliklerin yine de yapılması gerektiğini, kendileri resmi olarak düzenlemese bile halkın yine oraya gideceğini, birçok kişinin izinlerini bu şenliklere göre ayarladığını, belki daha hafif eğlencelerle geçiştirilme yoluna gidilebileceği yönünde görüş bildirdiler.






 

 

 

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.