Öne Çıkanlar Trabzon İli Şalpazarı İlçesi Sayvançatak Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Trabzon Şalpazarı Dereköylüleri Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Binali Yıldırım 3150 TL İstiklal Marşı

Şalpazarı'nda Kutlu Doğum Haftası'na büyük ilgi

Şalpazarı’nda Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri çerçevesinde “Hz. Peygamber ile yaşama ahlâkı” konulu konferans Cinkaya Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Konferansta konuşmacı olarak Kıranmahalle Kur’an Kursu’ndan hafız çıkan Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yard. Doç. Mustafa Kara yer aldı. 

Programa Şalpazarı Kaymakamı Cafer Sönmez, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Şalpazarı Belediye Başkan yardımcısı Faruk Beldüz, MHP Trabzon Milletvekili Adayı Yavuz Aydın, Şalpazarı Garnizon Komutanı Mehmet Taşkın, Şalpazarı Emniyet Müdürü Hasan Emecan, Şalpazarı Milli Eğitim Şube Müdürü Fahri Bilici, Şalpazarı Milli Eğitim Müdürü Güner Cengiz, Maliye Müdürü Ahmet Kandil köy imamları, muhtarları ve okul müdürleri katıldı.

Etkinlik saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından Trabzon Ortahisar Zeytinlik Camii Müezzin kayyımı Talha Taşkın’ın Kur’an tilavetiyle başladı. Etkinlikte daha sonra İlçe Müftüsü Yılmaz Çelik’in takdim konuşmasından sonra Diyanet İşleri’nin hazırladığı sinevizyon gösterisi yer aldı. 

Konferans bölümünde Yard. Doç. Mustafa Kara, Peygamberimizi günümüzde anlamak ve Peygamber ahlâkı üzerine bilgiler verdi. Kutlu Doğum Haftası’nın önemini anlattı. 

Program, müzik Öğretmenleri Cumali Kalaycı ve Nigâr Kukuoğlu’nun hazırladığı ve İbrahim Karabay’ın tefiyle eşlik ettiği İmam Hatip Ortaokulu İlahi Grubu’nun ilahileriyle son buldu. 

Etkinliğe Şalpazarlılar olağanüstü bir ilgi gösterdi. Kadınların ağırlıkta olduğu dinleyicilerin bir kısmı izdihamdan dolayı ayakta kaldı.

Ali Dursun/Şalpazarı Haber

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.