Öne Çıkanlar Hilmi Türkmen beton mikseri ucuruma uctu dernek geyikli.şalpazar.agasar. Trabzon Şalpazarlılar Derneği

Şalpazarı'nda Bayram ve Şenlik Toplantısı.
Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız Başkanlığında Belediye Makamında Başkan yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri ve mahalle muhtarlarıyla beraber Kadırga Dernek Başkanı Mahmut uzun ve ŞALFED Başkan yardımcısı Erol Yanık’ın katılımlarıyla Ramazan Bayramı sonrasında yapılacak alan Kadırga, Sisdağı, Alaca Çokluk haftası, Ramazan Bayramı hakkında muhtarlarla beraber fikir paylaşımında bulundu.

Kadırga Şenliği Ortak Düzenlenecek;

Geleneksel olarak her yıl yapılan Kadırga Yayla şenliği daha önceden ayrı ayrı olarak iki defa kutlanıyordu. 24 Temmuz 2015 Cuma günü yapılacak olan Kadırga Şenliği ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ve Özkürtün Belediye Başkanı Aynur Zorlu Kaya ile yapılan görüşme neticesinde Kadırga yayla Şenliğini ortaklaşa yapılmasına karar kılındı.

Şalpazarı Sınırları İçinde Giresunlular Şenlik Düzenliyorlar; Buna destek Olmayalım;

Tüm Mahalle Muhtarlarının da hazır bulunduğu toplantıda, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız yaptığı açıklamada; "Ramazan Bayramı'na gelen gurbetçi kardeşlerimizin de katılımlarıyla bir biri ardına birer hafta arayla yapılan yayla şenliklerini bu yıl 24 Temmuz'da Kadırga otçu Şenliği, 25 Temmuz Cumartesi günü ‘’Sis Dağı ‘’Yayla şenliği ve 26 Temmuz'da Alaca Yaylası Şenliği olmak üzere birer gün arayla arka arkaya yapmayı uygun gördük" dedi.

Başkan Refik Kurukız Sis Dağı şenlikleri öncesinde bir konuya ağırlık vermek istediklerini belirtti. 25 Temmuz Sis Dağı yayla şenliği günü Giresun halkı tarafından Erkeksu da kurulan şenlik alanın Şalpazarı sınırları içerisinde olduğunu belirterek biz yasal süreci başlattık Belediyemiz Avukatları tarafından konu takibi başlamıştır. Benim değerli halkımdan Sis Dağı Şenliğine gidiş güzergahında bulunan bu Erkeksu da düzenlenen Şenliğe iştirak etmemenizdir. Eğer iştirak ederseniz bir şekilde kendi topraklarında yapılan şenliğe destek vermiş olursunuz. Bu nedenle dikkatli olalım katılacak olan katılımcılara da uyarıda bulunun diye ilgili mahalle muhtarlarına bilgilendirmede bulundu.

Alaca'daki Su Ve Tuvalet Sorunu Giderildi;

Başkan Kurukız son olarak 26 Temmuz Pazar günü yapılacak olan Alaca Şenliği için ise Alaca Yaylası'nın kanayan bir yarası olan su ve tuvalet sorunu büyük bir ölçüde giderildiğini, şenliğin düzenleneceği tarihe kadar hazır olacağını ve şenlik günü açılışının yapılacağını söyledi.

Başkan Kurukız "Üç gün boyunca yapılacak olan yayla şenliklerinde desteklerini esirgemeyen Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen’in Kadırga ve Tuzla Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Çabuk’un da Alaca Yaylasına vermiş oldukları desteklerinden dolayı teşekkür ederim" dedi.

Refik Kurukız sözlerini şu ifadelerle tamamladı. "Yayla Şenliğini de Şalpazarı Belediyesi olarak bizler organize ediyoruz. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Sis Dağında yöresel ürün ve Yöresel tatlarımızla gelen misafirlerimize ikram da bulunacağız."



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.