Öne Çıkanlar Büyükşehir Burdur Müftülüğü Tosya davet Kırklareli

Şalpazarı’nda Aşure Dağıtımı Yapıldı.
Bugün ilçe meydanında, Şalpazarı Talebe Yurdunun organize ettiği Aşure gününde Talebe Yurdu Müdürü Ali Osman Yıldız'ın yaptığı  açılış konuşmasının ardından aşure dağıtımına başlandı.

Şalpazarı Talebe Yurdu adına Müdür Ali Osman Yıldız tarafından organize edilen Aşure dağıtımı bazı sürprizlere de konu oldu. Bir Cenaze merasimine katılmak için İlçemizde Bulunan Maçka Kaymakamı Uğur Tutkan, İlçe Kaymakamı Cafer Sönmez ve İlçe Belediye Başkanı Refik Kurukız günün anlamını ve önemini taşıyan birer konuşma yaptılar.

Bu kısa konuşmaların ardından Aşure dağıtımına geçilmeden önce İlçe Müftüsü Yılmaz Çelik tarafından Aşure dağıtımının öncesi dua yapıtırdı. aha sonra katılımcılara Aşure dağıtımı yapıldı.

Aşureden Altın Çıktı
Şalpazarı İlçemizde iki yıldır dağıtımı yapılan Aşure dağıtımından bu yıl diğer yıla oranla Aşure ikramından önce bekleyenler bir  sürpriz ile karşılaştılar.

Şalpazarı Talebe Yurdu Müdürü Ali Osman Yıldız, bu Aşureyi İlçemiz Esnaflarından Birincioğlu Şarküteri ve Organizatör Tv Program Yapımcısı ve organizatör Necati Selvitop’un katkılarıyla yapıldı ve sizlere dağıtılıyor dedi.

Daha sonra elini havaya kaldırarak içinde bir altın olduğunu belirttiği hediye kutusunu bu yediğiniz Aşure paketlerinin birinin altında, altın yazısını bulan bize getirsin bizde kendilerine hemen hediyesini sunalım dedi.

Aşure dağıtımı sonunda altın Kuzuluk Mahallesi sakinlerinden Bayram Çolak’ın yediği aşurede çıktı. Hediye olarak vaat edilen altını Bayram Çolak’a Şalpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Cengiz takdim etti.

Aşure gününe Maçka Kaymakamı Uğur Tutkan, İlçe Kaymakamı Cafer Sönmez, Belediye Başkanı Refik Kurukız, İlçe Emniyet Amiri Bahri Söylemez, Okul Müdürleri, Daire amirler ve çok sayıda vatandaşlar katıldılar.






banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Osman Mıynat 9 yıl önce

Ili yıldır yapılan bu güzel etkinliğin Nuh a.s dan bu güne asırlardır devam ettiği gibi kıyamete kadar devamını RABBİM Kuran'ı Kerim hizmetiyle nasip etsin katkısı olan isimsiz kahramanları RABBİM izin bilmesi yeter artar