Öne Çıkanlar işçi alımı Ali Osman Çakır Ali Bayram Fevzi Atar Uğur İmamoğlu

Şalpazarı'nda 23 Nisan kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Törenlerle Kutlandı

Atatürk İlk ve Orta Okulu Bahçesi ve Konferans Salonu’nda düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çelenk sunması, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Protokolde ki yerini alan Şalpazarı Kaymakamı Cafer Sönmez, Belediye Başkanı Refik Kurukız ve İlçe Garnizon Komutanı Mehmet Taşkın halkın ve öğrencilerin bayramını kutladılar.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fahri Bilici günün anlam ve önemini belirten konuşmasında;

“TBMM’nin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920 yurdumuzda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaktadır. İlk olarak TBMM’nin açılışı ve Ulusal Egemenlik Bayramı olarak kutlanmakta iken, 1929 yılında çocuklara armağan edilmiştir. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ileri görüşlülüğünün en güzel örneklerinden biri olan bu bayram hem yurdumuzda hem de tüm dünya ülkeleri arasında ilgi uyandırmaktadır”, dedi.

Konuşmanın akabinde; İlçemiz Okullar arası yarışmalarda dereceye giren öğrencilere; Kaymakam Sönmez, Belediye Başkanı Kurukız, Jandarma Komutanı Taşkın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Cengiz ve İlçe Müftüsü Yılmaz Çelik ödüllerini takdim ettiler.

Ali İbrahimağaoğlu Anaokulu’nun minik öğrencilerinin hazırladığı gösteri güne damgasını vurdu. Koltuk kapma yarışması da renkli sahneler oluşturdu. Öğrenciler şiirler okudu ve hazırladıkları gösterileri sergilediler. Halk Oyunları ve Yöremize özgü folklor gösterisi eşliğinde tören sona erdi.

Şalpazarı İlçesi Atatürk İlk Okulu Konferans Salonu’nda düzenlenen törene;

İlçemiz Kaymakamı Cafer Sönmez ve Eşi Fatma Sönmez, Belediye Başkanı Refik Kurukız, Jandarma Komutanı Mehmet Taşkın, AK Parti İlçe Başkanı Murat Topkara, CHP İlçe Başkanı Ünal Özen, MHP İlçe Başkanı Pirağa Yaşar, İlçe Emniyet Amiri Hasan Emecan, Daire Amirleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler, Kamu Personelleri, STK’lar, öğrenci velileri ve vatandaşlar katıldılar.

Kaymakam Sönmez; Bu yıl 95.'si düzenlenen Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği etkinliklerine katılan herkesi canı gönülden selamlayarak, bütün çocukların bayramını kutladı.

Ali Dursun/Şalpazarı Haber


 

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.