Öne Çıkanlar MİS kasımağzı Muzaffer Durmuş Şalpazarı BBP

 Refik Kurukız ŞALFED’le buluştu
Kirazlıtepe’de bulunan Boğaziçi Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen ve dernek başkanlarının mazereti olanlar dışında büyük ilgi gösterdikleri toplantıda ağırlıklı olarak yaz aylarında Şalpazarı’na bağlı yaylalarda gerçekleşen şenliklerle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. 




Refik Kurukız, konuşmasına Şalpazarı Belediyesi’yle ilgili istatistik bilgiler vererek başladı. 2015’te gerçekleştirdikleri icraat ile 2016’da yapmayı planladıkları projeleri anlatan Kurukız, özetle şunları söyledi.

“Turizm Şalpazarı için olmazsa olmazımızdır. Trabzon’un Sümela ve Uzungöl gibi tanınmış turizm merkezleri tabii ki çok önemli değerler, ancak oraya giden turistler görüp dönüyorlar. Fakat Şalpazarı’nda çok büyük ve bütün bölgeye yayılmış bir kültürel zenginliğimiz var. İlçemize turist gelse bir haftada bitiremez. Yöresel yemeklerimiz, geleneksel kıyafetlerimiz, doğa güzelliklerimiz gerçekten çok fazla. İlçemizde turizmin gelişmesi için Trabzon’da ve Ankara’da gerekli girişimlerimizi sürdürüyoruz.

Nüfusumuz sürekli düşüyor. Sizlerden rica ediyorum, gurbette yaşamaya mecbur olmayanlar nüfuslarını memlekete aldırsınlar. Devletten nüfusa göre yardım alıyoruz. Yazın nüfusumuz 50 bine çıkıyor ve doğal olarak belediye hizmetleri aksıyor. Şikâyet etmiyoruz, çünkü burası şikâyet değil hizmet makamıdır. Gecemizi gündüzümüze kattığımızdan emin olabilirsiniz. Şalpazarı’nın tanıtımında önemli mesafeler kat ettik. İstanbul’da ve Antalya’da TDF’nin düzenlediği Trabzon Günleri’nde Şalpazarı Trabzon’un vazgeçilmez bir unsuru olduğunu bir kez daha gösterdi. En büyük ilgiyi biz gördük. 

Göreve geldiğim zamanlarda yayla şenliklerine mesafeliydim, sayılarının çok fazla olduğunu düşünüyordum. Fakat işin içine girince anladım ki halkın buna talebi söz konusu. Üstelik bu şenliklerin ekonomik, tarihi ve kültürel yönleri de var.  O yüzden herhangi bir kısıtlamaya gitmeyi doğru bulmuyorum. 2015 yılı seçim yılıydı, biraz gergin ve sıkıntılı geçti. Bizim için 2016 proje ve inşaat yılı olacak.”

Şalpazarıspor’un çok iyi gittiğini ve tanıtım için futbol kulübünün çok büyük bir fırsat olduğunu da sözlerine ilave eden Refik Kurukız, takıma kendilerinin destek verdiğini ama yeterli gelmediğini vurgulayarak dernek başkanlarından da yardım istedi.



ŞALFED Genel Başkanı Semih Durmuş da her yıl Haziran ayı başında İstanbul’da yaptıkları Otçu Şenliği’ni bu yıl Ramazan öncesine denk gelmesi münasebetiyle 3-4-5 Haziran günlerinde piknik şeklinde düzenleyeceklerini, Temmuz ayında Kadırga’da gerçekleştirilecek Otçu Şenliği öncesinde de Şalpazarı’nda akademisyenlerin katılacakları bir Şalpazarı Sempozyumu tertip edeceklerini, bu konuda görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Toplantıda daha sonra yayla şenliklerinin tarihleri ve düzenleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.