Öne Çıkanlar Osman Erdin Hilmi Türkmen Hayrettin Özdemir Havva Uçar Fatma Betül Sayan Kaya

Meclis Üyeleri ve Dernek Başkanları Kirazlıtepe'de Toplandı.
Şalpazarı'ndan gelen Şalpazarı Belediyesi Meclis üyelerinden Muzaffer Bayraktar, Muzaffer Şekerci, Ahmet Kıran ve Mehmet Muhçu, Hasan Karabayır ve Osman Boğaz Şalpazarı Dernekler Federasyonu Başkanı Semih Durmuş ve Eğitim Derneği Başkanı Hasan Keskin önderliğinde Kirazlıtepe Boğaziçi Yaşam Merkezi'nde biraraya geldiler.

Yapılan yemekli istişare toplantısında Şalpazarı'nın geleceğini hakkında bir çok sorunu masaya yatırdılar.

Şalpazarı'nın kalkınması için eğitim ve turizmin şart olduğu konusunda hemfikir oldular.

Şalpazarı'nın turizme açılması için acilen Ankara'ya gidilerek ilgili makamlardan bilgiler alınıp acilen yaz ve kış turizmi için projelerin yapılması gerektiği belirtildi. Ayrıca taşıma suyla artık değirmen dönmeyeceği, Şalpazarı'nın artık siyasi parti gözetmeden hep birlik olarak miletvekili, sonra da bakanlar çıkarması lazım geldiği, bir millet vekil ve bakan çıkarılırsa Şalpazarı'nın sorunlarının çözümünün daha kolaylaşacağı belirtildi.

Yapılan toplantıda Şalpazarı'nın mahallelerinde bulunan okullarda öğrenci sayısında düşüş olduğu, sınıf birleştirmeyle iyi ve kaliteli bir eğitim olmayacağı, öğrencilerin ilçe merkezine taşınması veya Geyikli, Doğancı ve Gökçeköy okullarının birleştirilerek daha iyi ve kaliteli bir eğitim sağlanılabileceği belirtildi.

Kapanan mahalle okullarının değerlendirilerek öğrenci yurtları yapılabileceği, Şalpazarı'nın nufus itibariyle daha iyi hizmet alabilmesi için tüm Türkiye genelinde emekli olan vatandaşların ikametlerini Şalpazarı'na alınabileceği ve birinci adres olarak Şalpazarı'nı, ikinci adres olarak da mevcut oturdukları yerleri gösterilebileceğini belirttiler.

Şalpazarı Belediye başkan yardımcısı Hasan Karabayır da Şalpazarı belediyesinin mevcut iki kamyonunun beşer tonluk olduğunu, Sinlice ve Gökçeköy mahallelerinin çöpü alınınca kapasitelerinin dolduğunu, Çarşıbaşı'ndaki çöp toplama istatsyonuna götürene kadar zamanın yetmediğini, çok yüksek maliyeti çıktığını söyledi.

Karabayır şöyle devam etti. "On tonluk çöp kamyonu ve çöp konteynırları için gerekli müracatları yaptık. Yaptığımız bire bir görüşmelerde, Çevre ve Şehircilik bakanlığından kamyonu yılbaşından önce alacağımızın sözünü aldık. Evraklarda eksiklerin olduğunu belirttiler. En kısa zamnada evrakları tamamlayarak kamyonu alacağız"

Toplantıya, Şalpazarı Belediye Başkan yardımcısı Hasan Karabayır, Şalpazarı Belediyesi Meclis üyelerinden Muzaffer Bayraktar, Muzaffer Şekerci, Ahmet Kıran, Osman Boğaz ve Mehmet Muhçu, Şalpazarı Dernekler Federasyonu Başkanı Semih Durmuş, Eğitim Derneği Başkanı Hasan Keskin, Doğancı Dernek Başkanı Mustafa Erdin, Dorukkiriş Derneği başkanı Hüseyin Yamaç, Aktaş Yaylası Dernek Başkanı Selim Akgün, Sinlice Dernek Başkanı Ali Erata, Ağasar Vadisi Dernek başkanı Muhammet Karataş, Kasımağzı Dernek Başkanı Osman T. Karaca, Kirazlıtepe Muhtarı Nazmi Yamaç ve Dernek yönetim kurulu üyeleri katıldılar.







banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.