Öne Çıkanlar Şalpazarı Ağasar Sisdağı ŞALFED Kadırga

Kutlu Doğum Haftası, Şalpazarı’nda değişik etkinliklerle kutlanıyor.
Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle, Şalpazarı Müftülüğü’nün organize ettiği okullar arası etkinlik tek kelime ile görülmeye değerdi. Merkez ve Mahalleler İlköğretim Okulu öğrencileri Peygamberimiz ile ilgili muhteşem şiirler ile yarıştılar. Liseler arası öğrenciler de bilgi yarışmasıyla katılımcılara adeta doyurucu bilgiler sundular.

Katılımın yoğun olduğu ve Atatürk İlköğretim Okulu konferans salonunda yapılan etkinlik Programı, Milli Eğitim Müdürü İrfan Ertav’ın açılış konuşması ile başladı.

İlçe Müftüsü Yılmaz Çelik yaptığı konuşmasında “Rahman ve Rahîm olan, kâinatı ve bütün mevcudatı sonsuz rahmetiyle var eden, bizleri “ 2014 Yılı Kutlu Doğum Haftası”na ulaştıran Yüce Allah’a hamdolsun.

Kutlu Doğum Haftasına ulaştığımız, alemlere rahmet olarak gönderilen Efendiler Efendisi, Sevgililer Sevgilisi; İnsanlığın Medâr-ı İftiharı Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’ya sonsuz salat ve selam olsun. Bizler; iyiyi kötüden, güzeli çirkinden, helali haramdan ayırt etmeyi, Îman-ı hakikinin nasıl olması gerektiğini, birbirimizi sevmeyi; yardımlaşmanın, dayanışmanın, paylaşmanın, hoş görünün en mükemmelini, şefkat ve merhametin sınırsız boyutunu, adaletin nümune-i imtisal olan tatbikatını O’ndan öğrendik.

Bu yılın Kutlu Doğum Haftasının ana temasını, “Hz. Peygamber Din ve Samimiyet” olarak belirlemiştir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da   bu haftayı halkımızla birlikte dolu dolu ihya edebilmektir. Programlarımıza, tüm halkımızın eşleri ve çocuklarıyla birlikte katılmaları bizleri fazlasıyla memnun edeceği gibi, inşallah Allah’ın rızasını kazanmamıza ve Peygamber Efendimizin şefaatine ulaşmamıza vesile olacaktır dedi.

Şalpazarı İlçe Kaymakam Zihni Yıldızhan ise yaptığı konuşma'da, günün anlam ve önemine değinerek programda emeği geçenlere teşekkür etti.

İlkokul öğrencilerinin okuduğu birbirinden güzel şiirleri beğeni ile dinlendi. Jüri üyelerinin verdiği puan sonucunda Simenli İlkokulu 1. Atatürk İlkokulu 2. Doğancı 3. Geyikli ve Gökçeköy 4. lüğü paylaştılar.

Bilgi yarışması heyecan doluydu;

İmam-Hatip Lisesi, Çok Programlı Lise, Ayten Yılmaz Sağlık Meslek Lisesi ve Anadolu Lisesi öğrencileri yarıştılar. Eğitici nitelikte olan 20 adet soruyu salondaki katılımcılar dikkatlice takip ettiler.Yarışma sonucunda İmam-Hatip Lisesi 10.sınıf öğrencisi Rahime Hilal Yazıcı 1. Ayten Yılmaz Sağlık Meslek Lisesi 2. Çok Programlı Lise 3. Anadolu Lisesi 4. oldular.

Yarışma birincisine ve diğer yarışmacılara bilgisayar gibi değerli ve önemli hediyeleri 16 Nisan Çarşamba günü saat 17.00 da İlçemiz de ki  halı sahada düzenlenecek olan programda verilecek.


















Haber: Mehmt Yaşar



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.