Öne Çıkanlar istanbul Hıdırellez Kültür Bahar Bayramı Şenliği Sinan Çolakoğlu şalpazarı.çamkiriş.çakmaklar kuyumculuk Ali Usta

İrfan Ertav'dan Veda Mesajı.
İrfan Ertav yaptığı basın açıklamasında herkese teşekkür ederek helallik istedi.
Ertav Şalpazarı'nda Milli Eğitim Müdürlüğü 01.08.2008- 24.06.2014 Tarihleri arasında görev yaptığı süre boyunca birçok projelere imza attı.

Şalpazarı İlçe M.E.M Olarak İlçemizde Yürüttüğüm Projeler ve 2009-2014 Eğitim Öğretim Yılı İlçe M.E.M'ünün Yürüttüğü Proje Çalışmaları;


1- SYDGM ÜZERİNDEN YÜRÜTÜLECEK PROJELER
;
-a SBS (Seviye belirleme sınavlarına hazırlık Projesi 3 Adaet)
-b ÖSS (Öğrenci seçme sınavına hazırlık Projesi 3 adet )
-C Ortaöğretim Öğrencilerinin yemek ve taşınması Projesi 2 adet

2- AB HİBE PROJELERİ;
-a Genç İstihdamının destelenmesi Projesi 1 adet
-b Kız Çocuklarının Okullaştırılması Projesi 1 adet
-c Okul Öncesi Eğitim Projesi 1 adet
-d Sis Dağı'nı Aşanlar ÖDES (Engellilere yönelik hazırlanan Projesi ) (AİLE ve SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI) 1 adet
-e Geçmişten geleceğe Ağasar Kültür Projesi (DOKA) DOĞU KARADENİZ KALKINMA AJANSI 1 adet
-f Teknik destek Projesi (DOKA) 1 adet

3- SOSYAL, SPORTİF VE EĞİTİM PROJELERİ;
-a Okuma kültürünün kazandırılması Projei 2 adet
-b Eğitim'e %100 Destek Projesi 5 adet
-c Hami kurum Projesi 2 adet
-d Kardeş Okul Projesi 2 adet
-e Karanlıktan aydınlığa yürüyüş Projsi 2 adet
 
4- DİĞER İLÇE DÜZEYİNDE UYGULANAN PROJELER
;
-a Ağasar kıyafetinin yeniden keşfi Projesi 1 adet
-b Oks Projesi 1 adet
-c Şalpazarı'ndapozitif yaşam alanları Projesi 1 adet
-d Artık bende okuyorum Projesi 1 adet
-e Karadeniz Teknik Üniversitesi ile işbirliği Projesi 1 adet

Yukarıda ifade edilen 19 konu başlığında toplam 32 adet proje ile eğitim öğretim ortamlarının iyileştirilmesi tamamlanmış olup Şalpazarı Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı okul ve kurumlarımızın fiziki alt yapısı tamamlanmıştır. 2013-2014 eğitim öğretim yılı sonu itibariyle (23 Haziran 2014 tarihi itibariyle) ilçemizin okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimiz için yeni bina yapılmasına ihtiyaç yoktur. İlçemize yapılan bir yeni Anaokulu, bir Anadolu Lisesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binaları başta olmak üzere diğer okullarımızın tadilat ve tamiratları, yeni eklentileri gibi fiziki yapılanma için toplam Bir Milyon Lira (Bir trilyon) kaynak kullanılmıştır.

Ayrıca yapılan hibe projelerle; Şalpazarı Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı okul ve kurumlarımızda öğrenim gören öğrencilerimizin hizmetine yaklaşık olarak Bir Milyon lira (Bir trilyon) katkı sunulmuştur.

Projelerle ilçemiz genelindeki 1571 okumaz yazmaz vatandaşımızın 1350 tanesine ulaşılmış ve okuryazar yapılmıştır.
Okul Öncesi eğitimde okullaşma oranlarımız  ülke ve ilimizin okullaşma oranının üstüne çekilmiştir.
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavlarında (SBS; OKS V.B.) il genelinde bulunan toplam 18 ilçe arasındaki ilçe sıralamamız ,14-15.incilikten 8.inci sıraya taşımıştır.

Ortaöğretimden Yüksek Öğretime giden öğrencilerimizin tamamı meslek liselerimizdendir. Akademik başarıya yönelik eğitim öğretim kurumumuz  ancak 2013-2014 yılında Şalpazarı Anadolu Lisesi olarak açılmıştır. İl genelindeki Meslek Liseleri toplamı 47 olup ilçemiz meslek liselerinin başarı sıralaması 15-26 aralığına çekilmiştir.

Taşıma kapsamında olsun olmasın tüm öğrencilerimize sıcak öğle yemeği hizmeti verilmiştir, verilmeye de devam etmektedir.

Trabzon Şalpazarı Eğitim Kültür Turizm sanat Derneği (Başkan Sayın Hasan Keskin beyin nezdinde tüm ekip) ile işbirliği yapılarak “ Memleketimin Çocukları İstanbul’da Buluşuyor” projesi ile son üç yıldır 150 civarındaki çocuğumuz İstanbul-Çanakkale-Edirne gezileri yapmıştır.

Şalpazarı halkımızın genç nüfusuna yönelik istihdam garantili kurslar açılmış, ilçemizin en uzak köyü olan Sinlice Köyünde Hasır Örücülüğü Kursu başta olmak üzere birçok gencimize iş imkânları sağlanmıştır. Ayrıca Şalpazarı’nda Pozitif Yaşam Alanları Projesi ile gençlerimizin kış mevsiminde evlerde ve kahvehanelerde atıl beklemesinin önüne geçilmiştir.

Eğitime %100 Destek Kapsamında Şalpazarı Ali İbrahimağaoğlu Anaokulu yaptırılmış, LC Waikiki (TEMA MAĞAZACILIK) tan toplam değeri 200.000 lirayı(ikiyüzmilyar) aşan yardımlar elde edilmiştir. İlçemizdeki tüm öğrencilerimiz bu yardımlardan faydalandırılmıştır.

İlçemizde AİTEP (Aile İçi Temel Eğitim Programları) büyük bir başarı ile uygulanmıştır.Aile içi huzurun eğitimi olumlu yönde etkilediğinin altı çizilerek ailelerimiz eğitimlerden geçirilmiştir.Özellikle dağınık aile çocuklarımızla birebir ilgilenilmiş, onların aile içi şiddete maruz kalmamaları için büyük tedbirler alınmıştır.Kaymakamımız Sayın Zihni Yıldızhan beyin başkanlığında kurulan heyet ile (İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Müftüsü, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Amiri) her hafta Cuma günü bir köy ziyareti gerçekleşmiş,Cuma Namazına müteakip vatandaş bilgilendirilmiştir.

Ülkemizin güzide üniversiteleriyle işbirliği yapılarak; öğretmenlerimiz başta olmak üzere tüm çalışanlarımızın kişisel ve mesleki gelişimlerine yönelik çalışmalar yapılmıştır.Karadeniz Teknik Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Hitit Üniversitesi gibi bir çok üniversiteden  Doçent ve Profesör düzelindeki akademisyenlerle programlar yapılmıştır.Öğrencilerimizin büyük düşünmelerini sağlamak amaçlı da motivasyon eğitimleri ve meslek tanıtım günleri planlanmış ve uygulanmıştır.
Şalpazarı Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yayın organı olarak Ağasar’da Eğitim adlı dergi hayata geçirilmiştir.

ÖRAV (Öğretmen Akademisi Vakfı) ile işbirliği yapılarak Cumartesi-Pazar günleri tüm öğretmenlerimize İletişim, Ölçme Değerlendirme, Sınıf Yönetimi ve Farkındalık Eğitimleri verilmiştir.

Sonuç olarak, hibe projeler ve eğitime %100 Destek Kampanyası kapsamında toplam 3 milyon lira( üç trilyon) kaynak sağlanmış ve ilçe insanının hizmetine sunulmuştur. Maddi katkılar sonucunda da eğitim öğretim hizmetlerinde yukarıya doğru iyi bir ivme yakalanmış ve ilçemiz Trabzon’umuzun 18 ilçesi arasında sekizinci sıraya oturmuştur. Bundan sonraki süreçte daha da iyi bir noktaya taşınması tek isteğimizdir.

Yaklaşık altı yıl boyunca her güne yeni bir etkinlik ve faaliyet sığdırarak Şalpazarı Milli Eğitim Camiası olarak ismimizden sıklıkla söz ettirdik. Sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlerimiz ile ilimizde bölgemizde güzel başarılara imza attık. Projelerle anılan ilçe olduk. Çok güzel bir aile ortamı oluşturarak başta öğretmenlerimiz olmak üzere tüm eğitim paydaşlarımıza dairemizin kapılarını sonuna kadar açtık.Halkımız ile çok güzel bireysel,ikili ve kurumsal ilişkiler kurduk. Şalpazarı’nın Kuzuluk, Sinlice ve Gökçeköy Köylerinden, Üzümözü, Akçiriş, Karakaya köylerine kadar tüm köylerimiz ve mahallelerimizle samimiyetin en güzel örneklerini sunduk. Şalpazarı Milli Eğitim Müdürlüğü görevine başladığım 01 Ağustos 2008 tarihinden görevi teslim edeceğim 24.06.2014 tarihine kadar geçen süre içinde hayatımın en güzel anlarına şahitlik ettim.Bu bağlamda teşekkürü hak edenlere yönelik mesajlarım var.

En büyük teşekkürü beni bağrına basıp kendi evladı muamelesi yapan Şalpazarı Halkına ediyorum. Teşekkürler Şalpazarı’nın güzel insanları….

Şalpazarı’nda birlikte görev yaptığım Kaymakamlar, Sayın Mehmet Aktaş, Sayın Muhammet Fuat Türkman, Sayın Soner Zeybek, Sayın Bayram Ali Köse (Beşikdüzü Kaymakamı) ve son olarak özellikle Sayın Zihni Yıldızhan beylere teşekkür ediyorum.

Sayın Şube Müdürlerim Hayrettin Özdemir, Sayın Enver Kabataş’a, Şeflerim Sayın Adalet Karabayır ve Sayın Derya Yılmaz hanıma, memur arkadaşlarım, Sayın Yakup Özer, Sayın Hüseyin Demirtaş, Sayın Selvi Muhçu, Sayın Hüseyin Aksoy, Sayın Ali Karagül’e teşekkür ediyorum.

Tüm Okul Kurum Müdürlerime, Öğretmen arkadaşlarıma, Yardımcı Hizmetler Personeline ve eğitimin vazgeçilmezi öğrencilerimize teşekkür ediyorum.
Tüm Köy ve Mahalle Muhtarlarıma, Müftüm başta olmak üzere tüm İmam Hatip kardeşlerime ve diğer Kamu kurum Kuruluş yöneticilerine teşekkür ediyorum.

İlçe Jandarma Komutanlarıma, İlçe Emniyet Amirlerime şükranlarımı sunuyorum.
Sayın Üsküdar Belediye Başkanı Av.Hilmi Türkmen beye, Tuzla Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Çabuk beye, İlçemizin Siyasi Parti temsilcilerine teşekkür ediyorum.

Anaokulumuzun yapılmasında bizlerden desteklerini esirgemeyen Sayın Başbakanımızın değerli eşleri Emine Erdoğan Hanımefendinin gelinleri TOGEM Başkanı Sayın Saadet Gülbaran anneye, Saadet annenin kıymetli eşi Sayın Hasan Gülbaran beye de çok teşekkür ediyorum.
Sayın Hasan Keskin (Trabzon Şalpazarı Eğitim Kültür Sanat Turizm Derneği Başkanı) beyin şahsında tüm dernek yöneticileri ve üyelerine şükranlarımı sunuyorum.

Sayın Ahmet Yüksel Gülay (Eski Geyikli Belde Belediye Başkanı) beye teşekkür ediyorum. Ayrıca eski ve yeni belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum.

İlçemizde hizmet veren değerli basın üyelerine çok teşekkür ediyorum.
İsmini zikretmediğim her kim var ise onlara da ayrı ayrı teşekkür ediyor, Şalpazarı insanından helallik istiyorum. Hakkınızı helal ediniz. Ben tüm hak ve hukukumu helal eyledim. Ben sizlerden razı idim. Yarın mahşer gününde Yüce Mevla’m da sizlerden razı olsun. En kalbi selam sevgi ve muhabbet ile Allah’a ısmarladık Şalpazarı’m.
24.06.2014
İrfan Ertav
Şalpazarı Milli Eğitim Eski Müdürü.
Trabzon Büyük Şehir İl Milli Eğitim Müdürülüğü Eğitim Uzman.




İrfan Ertav Kimdir ?
Adı Soyadı:    İrfan ERTAV
Doğum Yeri:  Çarşamba-SAMSUN
Doğum Tarihi:  01.01.1968
E-posta: [email protected]
İletişim: 0530 212 91 55-0462 891 34 87

   
BRANŞ/ALANI: Karadeniz Teknik Üniversitesi Giresun Eğitim Fak.-1991
Anadolu Üniversitesi Türkçe Bölümü-2010
Okan Üniversitesi-Türkçe/İşletme- Eğitim Yönetimi Yüksek Lisans-2013

İŞ TECRÜBESİ DENEYİMİ MEZUNİYETİ;

2014-Trabzon Büyük Şehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü( Eğitim Uzmanı- 25.06.2014)
2013-Şalpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü(Devam etmekte…………..)
2011-Beşikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü(Görevlendirme)
2008-Trabzon-Şalpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü
2003-Trabzon-Yomra İlçe Milli Eğitim Müdürü
2001-Trabzon Yomra Kaşüstü Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü
2000-Yönetici Atama Yönetmeliği Okul Müdürlüğü Sınavı(93 puan)
2000-Anadolu Üniversitesi Türkçe Bölümü Mezunu
1996-Trabzon Of Dumlusu Fatih İlköğretim Okulu
1995-Trabzon Of Gürpınar İlkokulu Öğretmeni
1994-Trabzon Of Tavşanlı İlkokulu Öğretmeni
1994-Trabzon Merkez 24 Şubat İlkokulu Öğretmeni
1991-İlk Atama Müdür Yetkili Öğretmen Ordu Ünye Kurudere Köyü İlkokulu
199-Karadeniz Teknik Üniversitesi Giresun Eğitim Yüksek Okulu
1987-Çarşamba İmam Hatip Lisesi
1980-Çarşamba Eğridere İlkokulu

KATILMIŞ OLDUĞUM MESLEKİ BECERİLER, KURS, SEMİNERLER;
MEB Taşra Teşkilatı çalışan öğretmen, yönetici ve personellerine, Bakanlıkların Taşra Teşkilatı Çalışanlarına, Emniyet Müdürlüğü ve Yerel Yönetimlerin Yönetici ve Personellerine İletişim ve Empati, Toplantı Yönetimi, Toplam Kalite Yönetimi, Halkla İlişkiler, AB ve Yerel Proje Hazırlama Teknikleri ve Karar Alma süreçleri Ölçme Değerlendirme ve Farkındalık konularda  halen seminer ve kurs veriyorum. Ayrıca Aday Eğitimine katılan Öğretmenlerimiz başta olmak üzere tüm memurlara yönelik olarak; 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu (Mevzuatını),Toplantı Yönetimini, Eğitimde Yeni Yaklaşımlar, Motivasyon Eğitimleri, Protokol Kurallarını ve İnsan İlişkileri-İletişim derslerini anlatmaktayım.
1-Yabancı Dil Kursu(4 ay)(İngilizce)
2-Bilgisayar Kursu
3-Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi 1-2 Kursları
4-Futbol Alt Yapı Eğitimi Kursu(Antrenörlük Belgesi)
5-Okul Kurum Yöneticiliği Kursları
6-Eğitim Yönetimi Kursları
7-Sosyal Riski Azaltma Semineri
8-17 ve 18.nci Milli Eğitim Şuralarında İl ve Bölge Toplantılarına Katılım ve Başkanlık
9-Rehberlik

ÖDÜLLER;
Üç  Başarı Belgesi, BİR Üstün Başarı Belgesi, SEKİZ Takdir Belgem, BEŞ Teşekkür
Görev sürem içinde D.M. Kanunu 64. maddeye göre ÇOK İYİ sicillerimden dolayı İKİ KADEME ilerlemem vardır.

ESERLERİM DENEME YAZILARI VE MAKALELER;
1-Hikâye Tadında Şiirler(Şiir Kitabım-2005)
2-İdeal Anne Baba Davranışları( Rehberlik Kitabı-ISBN’li- 2005 yılı)
3-Yomra Bakış Dergisi(İSSN’li ve süreli yayın-2004,2005,2006,2007..)
4-Trabzon’un Şirin İlçesi YOMRA(Yomra İlçesinin tanıtımı-242 sayfa, ISBN’li-
5-Yomra’dan Hikayeler(Derleme,ISBN’li-2006)
6-Eylül Esintileri(Şiir Kitabı, ISBN’li- 2007 yılı)
7-Ağasar’da Eğitim Dergisi(ISSN’li ve süreli yayın-2008-2008-2010….)
8-AB ve Türkiye Eğitim Sistemleri-Yüksek Lisans Ders Kitabı(ISBN-2013 yılı)
9-Sessiz Şarkılar (ISBN-ŞUBAT-2014)
Yerel-mahalli gazete ve dergilerde, eğitim ile ilgili internet sitelerinde, eğitim ve hayat üzerine fikir yazılarım şiirlerim ve makalelerim yayınlanmaktadır.(KAMUDAN HABER, UEYDER, BİLİM ŞENLİĞİ V.B. WEB SAYFALARI)
Trabzon Bölgede TRT’nin Yurt Muhabirliği görevim

AKTİF YÖNETİCİSİ VE SORUMLU OLDUĞUM YEREL VE ULUSAL PROJELER;

1. Gelecek İçin Eğitim Projeleri, -ŞALPAZARI-YOMRA
3. Artık Bende Okuyorum Projesi, -ŞALPAZARI
5. Sınav Stratejisi Kazandırma Projesi, -YOMRA-ŞALPAZARI-BEŞİKDÜZÜ
6. Aile İçi Temel Eğitim Projesi, -YOMRA-ŞALPAZARI-BEŞİKDÜZÜ
9. Trabzon’da Gönül Köprüsü Projesi, -ŞALPAZARI-YOMRA
10. Kardeş Okullar Projesi (Trabzon İl Sınırları İçinde) –YOMRA-ŞALPAZARI
11. SBS Moral Destek Projesi –ŞALPAZARI-YOMRA
12. YGS’ ye Hazırlık ve Moral Destek Projesi-YOMRA-ŞALPAZARI-BEŞİKDÜZÜ
13. Önce Çocuklar Projesi -YOMRA
14. Hami(Himaye Altına Alma) Kurum Projesi-YOMRA
15. Şalpazarı’nda Pozitif Yaşam Alanları Projesi-ŞALPAZARI
16. Eğitime %100 Destek Projesi-YOMRA-BEŞİKDÜZÜ-ŞALPAZARI
17. Şalpazarı’nda Genç İstihdamının Sağlanması Projesi(AB Projesi)-ŞALPAZARI
18. Kız Çocuklarının Okulla Buluşturulması Projesi-ŞALPAZARI-YOMRA
19. Karanlıktan Aydınlığa Yürüyüş Projesi (Ana Kız Okuldayız Kampanyası Paralelinde)-ŞALPAZARI
21.Geçmişten Geleceğe Ağasar Kültürü Projesi-ŞALPAZARI
20.Sis Dağını Aşanlar Projesi (ÖDES), Ağasar Kültürünün Yeniden Keşfi Projesi(DOKA), SYDGM Projeleri (Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına) v.b.-ŞALPAZARI


Şalpazarı Haber Ekibi olarak, Yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı Sn. İrfan Ertav'a teşekkür eder yeni görevinde başarılar dileriz...



banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.