Öne Çıkanlar Hilmi Türkmen Ağasar Goşkinu Melisa beton mikseri ucuruma uctu

Eğitim Derneğinden Büyük Ödül Gecesi.
Şalpazarı Eğitim, Kültür, Sanat ve Turizm Derneği, “Yemekli ve Müzikli Büyük Ödül Gecesi” adı altında bir gece düzenledi. 4. Çocuk Festivali çerçevesinde düzenlenen geceye 300 civarında davetli katıldı. CHP Grup Başkan Vekili ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Akif Hamzaçebi, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Şalpazarı Kaymakamı Cafer Sönmez, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Bayraktar, ŞALFED Genel Başkanı Semih Durmuş, ŞALFED Eski Başkanı Köksal Durmuş, Şalpazarı AK Parti eski ilçe başkanı Metin Günay, ŞALFED’e bağlı bazı derneklerin başkan ve yöneticileri, Şalpazarı’ndan gelen öğrenciler ve öğretmenlerle misafirler katıldılar.

Usta sunucu ve şovmen Necati Selvitop’un her zamanki performansıyla sunduğu gecede Doğancı Köyü Derneği Kız Folklor Ekibi’nin horon gösterisi davetlileri büyülerken, en büyük ilgiyi de Eğitim Derneği’nin gecelerinde geleneksel hale getirdiği koro gördü. Gecenin sanatçılarından Zeynep Birinci’nin önderliğinde türküler söyleyen koroya Şalpazarı’ndan gelen çocuklar, sanatçılar, dernek yöneticileri ve siyasetçiler katıldılar.

Gecenin açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Hasan Keskin, derneğin bugüne kadar yaptığı ve bundan sonra yapmayı planladığı faaliyetler hakkında bilgiler vererek geceye katılanlara teşekkür etti. Daha sonra mikrofona gelen davetliler kısa teşekkür konuşmaları yaptılar.

Gecenin en dikkat çekici konuşması Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız’dan geldi. Kurukız, seçilmeden önce Şalpazarı’nın olduğu her yerde bulunacağına ve elinden geldiği kadar bütün derneklerin gecelerine katılacağına söz verdiğini, bugüne kadar mazereti dolayısıyla sadece iki dernek gecesine katılamadığını söyleyerek onlardan da affını rica etti. Refik Kurukız, gençlere ve hanımlara yönelik yatırım ve hizmetlerin sözünü verdiğini hatırlatarak, kendine ait arsayı bağışladığını ve orada bir gençlik merkezi yapılacağını söyledi. Daha sonra da hanımlara bir müjde verdi ve “önümüzdeki çarşamba günü Şalpazarı Belediyesi Kültür Merkezi’ni açıyoruz. İçinde spor salonunun, bilgisayarların, mescidin, emzirme odasının, çay kahve içebileceği, yemeğini yiyebileceği bir mekân inşa ettik. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. Daha sonra siyaset gündemine geçen Kurukız, isim vermeden AK Partili siyasetçilere ağır bir şekilde yüklendi. Aynı salonda bulunan Akif Hamzaçebi’ye Şalpazarı’ndaki sel felaketinde kendilerine destek olduğu için teşekkür eden ve “Ben bütün Şalpazarı’nın ve Şalpazarlıların belediye başkanıyım” diyen Kurukız, daha sonra sözlerine şöyle devam etti. “15 aydır Şalpazarı’nda hizmet ediyor, sizlere layık olmaya çalışıyorum. Bugünlerde dostlarımızı, ilgisi olsun olmasın vaat yapmaya zorluyorlar. Oraya gelip, Şalpazarı’ndaki siyasetin rengini değiştirmeye çalışıyorlar. Benim hepsine saygım, sevgim ve hürmetim sonsuz. Davet ederlerse bütün partilerin organizasyonlarında bulunacağım. Çünkü ben onların da başkanıyım.

Fakat bir ay öncesine kadar, 14 aylık süre içerisinde Şalpazarı’nı hatırlamayanlar, yani sel felaketinde ve karla mücadelede yanımızda olmayanlar, bugün Şalpazarı’nda muhtarlarımıza ve imamlarımıza uçuk vaatlerde bulunuyorlar. Buyursun gelsin, yapsınlar. Ben de onların ellerinden öpeceğim. Ama boş vaatlerle bu insanların kaderiyle oynamayın. Kimisi geliyor, fistanımızı giyiyor, kültürümüzle oynamaya çalışıyor. Ben bir ay öncesine kadar hiçbirini Şalpazarı’nda sizlerin yanında görmedim. Seçim üzeri muhtarlarımıza beşer günlük kato vaat ediyorlar. Ben de onlara “
kato vereceğiz ama işinizin bittiği güne kadar” dedim. Bu vaadimin seçimle, Şalpazarı’daki oyların rengini değiştirmekle hiçbir alakası yok. 7 Haziran seçimleri memleketimize, Şalpazarı’mıza hayırlı olsun


Refik Kurukız’ın konuşmasının ardından Eğitim Derneği’nin düzenlediği yarışmalarda ödül alan öğrencilere ödülleri verildi.

Yoğun programı nedeniyle geceye geç katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de kısa bir selamlama konuşma yaptı. Daha sonra gece kemençe eşliğinde horonla geç vakitlere kadar devam etti.

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.