Öne Çıkanlar Hilmi Türkmen Ağasar Goşkinu Melisa beton mikseri ucuruma uctu

ÇKS kaydı için son bir hafta!
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) tarafından yapılan açıklamada; Çiftçi kayıt sisteminde başvurunun 30 Haziran 2015 Salı günü mesai saati bitiminde sona erecek, Çiftçilerin yoğunluk yaşanabileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak, son günü beklemeden bir an önce ÇKS kayıtlarını yaptırmalarında fayda var. Yeni çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) yönetmeliğinde 2015 yılı için son başvuru tarihinin 31 Aralık 2014 olarak belirlendiğini ve 2015 yılı ÇKS başvurularının yönetmelik değişikliğiyle önceki başvuru formlarında değişiklik yapılması sonucu sistemde meydana gelen aksaklıklar nedeniyle işlemlerin uzadığını hatırlatıldı.

“Yaşanan sorunlar nedeniyle ÇKS başvurularının 31 Aralık 2014 tarihinde tamamlanması mümkün olmyan ve yapılan girişimlerde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ÇKS kaydı başvurularıyla ilgili sürenin, 31 Aralık 2014 tarihinden 30 Haziran 2015 tarihine uzatıldığı belirtildi.

Üreticilerin, 30 Haziran 2015 Salı günü mesai bitimine kadar, 2015 yılı ÇKS başvurularını yaptırmaları, Çiftçilerin yoğunluk yaşayabileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak son günü beklemeden bir an önce 2015 yılı ÇKS kayıtlarını yaptırmaları hatırlatıldı.
 
Üreticilerin Ziraat Odalarından alacakları çiftçi belgesi ve diğer belgeler ile Tarım il ve ilçe müdürlüklerine başvuracaklar.

Desteklerden ÇKS kaydını yaptıranlar yararlanabiliyor.
Çiftçilerin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için, 2015 ÇKS başvurularını yaptırmalarının kendi yararlarına olduğunu bildiren Türkiye Ziraat Odaları Birliği, ÇKS kaydını yaptıranlar desteklerden yararlanabilecekler. Çiftçilerin 30 Haziran 2015 tarihinden sonra sahip olacakları veya kiralayacakları tarım arazileri dışında yeni bir çiftçi ve arazi kaydı yaptıramayacak. Ancak çiftçiler, içinde bulunulan üretim yılında ÇKS'ye kayıtlı tarım arazileri üzerindeki üretim bilgilerinin güncellenmesini, üretim yılının 15 Temmuz -15 Ağustos tarihleri arasında yapabilecek. Mücbir sebeplerden kaynaklanan üretim bilgisi değişiklikleri de üretim yılı içinde yapılabilecek.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.