Öne Çıkanlar Hilmi Türkmen Ağasar Goşkinu Melisa beton mikseri ucuruma uctu

Çanakkale Şehitleri Şalpazarı'nda Anıldı.
Şalpazarı İlçe Kaymakamı Cafer Sönmez ve eşi Fatma Sönmez, Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Beldüz, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Taşkın, İlçe Emniyet Amiri Hasan Emecan, Daire Amirleri, Şehit Aileleri, Gaziler, Öğretmenler, Öğrenciler ve  vatandaşların katıldılığı, 18 Mart Çanakkale Zaferininin 100. Yıldönümü kutlama töreni, Şalpazarı Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde yapıldı.

18 Mart Çanakkale Zaferininin 100. Yıldönümü ve Şehitlerini anma programı Atatürk büstüne çelenk sunumunun ardından aziz şehitlerimizin huzurunda bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı.

Daha sonra Atatürk İlk ve Orta Okulu Konferans Salonunda devam eden Program, Şalpazarı Anadolu Lisesinin, Çanakkale Zaferinin 100.Yıldönümü Şehitleri Anma Günü Programına özel hazırlanmış olduğu etkinliklerle devam etti.

Şalpazarı Anadolu Lisesi Müdürü Canan Ateş günün anlam ve önemini belirten konuşmasında; ”Çanakkale Anma Günü Programı bir matem programı değil, Bir Milletin yeniden doğduğu gündür”, dedi.

İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli J.Üst.çvş.Davut Karaşın sunumunda, Çanakkale Muharebesinin nasıl gerçekleştiğini, Türk Ordusunun kahramanca memleketini nasıl müdafa ettiğini ifade etti.

Programın sonunda Çanakkale Muharebesini anlatan Fotoğraf sergisi gezildi ve günün anısına, hazırlanan hatıra Deftereine Başta İlçemiz Kaymakamı Cafer Sönmez ve davetliler duygu ve düşüncelerini yazdılar.

İlçe Kaymakamı Cafer Sönmez, Özel Deftere; ”Bugün huzur içinde yaşamamız adına, kendini feda etmiş şehitlerimiz, huzurunuzda saygı ile eğiliyor ve sizleri yad ediyoruz”, yazdı.
 
Programın bitimine müteakip; 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Kaymakam Cafer Sönmez ve beraberindekiler, Ilçe Jandarma Komutanlığı tarafından hazırlanan yemek programına katıldılar.

Yemekte ahirete intikal etmiş şehit ve gazilerimize dua edilmesi ile başladı. Ayrıca yemeğe katılan şehit ailelerine çeşitli hediyeler takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile program sona erdi.

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.