Öne Çıkanlar Şalpazarı Kermes Şalpazarı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Engin Çırakoğlu Esat Kalay

BİR ÖMRE BEDEL “KADİR GECESİ”
Şalpazarı İlçe Müftüsü Yılmaz Çelik Kadir Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

BİR ÖMRE BEDEL “KADİR GECESİ”
Kadir gecesi Allah’ın mü’minlere bahşettiği en güzel nimetlerden biridir. Ömre bedel bir gecedir. Rahmetin, bereketin, Allah’ın nimetlerinin kulların üzerine sağnak sağnak yağdığı rahmet gecesidir.    Rabbimiz bu geceyi şöyle anlatıyor.

“Biz Kur’an’ı Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. O gece, Rablerinin izniyle melekler ve ruh (Cebrail) her iş için iner dururlar. O gece esenlik doludur. Ta fecrin doğuşuna kadar.” (Kadr Sûresi, 1-5)

Peygamberimiz (s.a.v)’de:
“Kim inanarak ve sevabını Allah’tan umarak kadir gecesini ibadet ile geçirir ise günahları bağışlanır.”

Yine Hz. Aişe annemizden rivayet ile;
“Rasulullah Ramazan’ın son on gününe girince bütün geceleri, ibadet ile geçirir. Eşlerini uyandırır. Tüm benliği ile kendini vererek ibadet ile geçirmeye önem verirdi.”

Bir gecenin Kadir gecesi olduğunu bilsem o gece nasıl dua edeyim diye soran Aişe annemize, şöyle buyurdu:

“Allah’ım sen affedicisin affı seversin beni de affet” diye dua etmeyi tavsiye buyurdu.

Gecelerin en feyizlisi kadir gecesidir. İnsanlık için hidayet kaynağı olan son kitap Kur’an-ı Kerim bu gecede inmeye başlamıştır. Yine bu gecede yapılan ibadet içinde Kadir gecesi bulunmayan bin ayda yapılan ibadetten daha hayırlıdır. Zamanın kıymetini bilenler için her zaman kadir gecesidir. Yeter ki insan kendisini yaratan sayısız nimet ve lütufta bulunan Cenab-ı Hak’kın rızasını kazanma yolunda olsun.
İnb Fariz:
“Dost ile her buluşma anı Cuma olduğu gibi bütün gecelerde Hak tecelli ederse Kadir gecesi olur der.” Bu gecenin ibadetle değerlendirilmesi büyük bir kazançtır. Çünkü bu gecede yapılan ibadet bin ayda yapılan ibadetten daha hayırlıdır.

Bu geceye mahsus bir ibadet yoktur. Bu gecede yapılacak olan Kur’an okumak namaz kılmak dua etmek günahlardan tövbe ve istiğfar eğmek kalbi yöneliş ile Rabbe yönelmek ve için için Ya Rabbi diyebilmek. Geçmişimizin muhasebesini yapıp gönül dünyamıza ve gönül tarlamıza neler ektiğimize bir bakmak. Eğer zararlı ürünler varsa söküp atmak, iyilerinin ise daha da serpilmesi adeta onlara can suyu vermek. Hayatı sık dokumalı ama bu dokumayı önce kendi nefsimiz için yapmak öncelikle kendi egolarımızı kökünden kazımak, Rabbimize dönmek, Peygamberimizin ulvi yoluna tekrar bakmak ve kendimizin o yolun neresinde olduğunu düşünmek. Önümüzdeki iyilik, güzellik, erdem, fazilet gibi yeşeresi düşüncelere yani öze, özümüze dönmek.

Akraba ziyareti, komşu, eş, dost ve hayatımızda iz bırakan gönül dostlarımızı ziyaret etmeliyiz. Yardımlaşma ve dayanışmanın taçlandığı şu mübarek günleri bir fırsat bilip elimizdeki veya sorumluluğumuzdaki emanet malları yerine ulaştırmalıyız. Etrafımıza biraz daha dikkatlice bakmalı ve solgun gözlerin mesajını okumaya çalışmalıyız. Hayatımızdan asla çıkarmayacağımız anne-baba ve akraba silsilesini ihmal etmemeliyiz.

Son yıllarda ve özellikle son günlerde Müslüman topraklarında iftar, sahur, gece gündüz demeden içlerimiz burkan kan, gözyaşı, şiddet ve dertlerle dolu kardeşlerimiz için gönülden dua etmeliyiz. Onların yanında oluğumuzu semalara yükselen sedalarımız rabbe ulaşmalı… Rabbim Kur’an-ı hakkıyla anlamayı ve yaşamayı bizlere nasip eylesin. Dualarda buluşmak dileği ile kandiliniz mübarek olsun.               
                                                                                                                 Yılmaz Çelik
                                                                                                                  İlçe Müftüsü 
 




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Asim yazar 10 yıl önce

Hocam gönlünüze sağlik...Allah razi olsun...