Öne Çıkanlar Şalpazarı Ağasar Sisdağı Kadırga Okan Dursun

Başkan Kurukız'dan Basın Açıklaması.
Başkan Refik Kurukız yaptığı basın açıklaması şu ifadelere yer verdi; ''Şalpazarı Dernekler Federasyonu ve Federasyona Bağlı bulunan ve bulunmayan Derneklerin yöneticileriyle yapılan istişareler neticesinde Acısu Hıdırelez Bahar Şenliği bu yıl 10 Mayıs'ta yapılmasına karar verdik.

Bu sene 25.'si yapılacak olan Acısu Hıdırelez Bahar Şenliği, Türk kültürü ve Çepnilerin orta asyadan beri süregelen geleneklerine uygun olarak bu yıl birincisi olacak. Şenlikte Kültürümüzün vazgeçilmezi Bayramlarımızda, düğünlerimizde mevlitlerimizde askerimizi uğurlamada hem sevinç hem hüznümüzde ikramımız olan keşkek, yağlı bişi, yayık ayranı yine ağasarın öz kültüründe olup unutulmaya yüz tutmuş mısır helvası kavrulup misafirlere ikram edeceğiz.

Film ve dizilerde fon müziklerinde yer almış olan Ağasar'ın Balı'nı tanıtımı için Tarım Müdürlüğü ve Turizm Müdürlüğünden oluşan bir juri heyeti oluşturarak, Bal yarışması düzenlenecek. Yine damak tadımız olan tereyağı yarışması yapılacak. 1. Gelene tam, ikinciye yarım, üçüncüye de çeyrek altın verilerek ödülendirilecek.

Ağasar'ın Balını ve tereyağını tanıtımına katkıda bulunacağız. Yine Şenlik alanında Ağasar Kültürünü yansıtan bir standımızda yer alacak. Yaklaşan seçim dolayısıyla Siyasi Parti temsilci ve vekil adaylarının rağbet göstereceğini beklediğimiz şenlikte misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağiz. Trabzon valisi, Trabzon Büyük Şehir Beldiye başkanı ve çevre belediye başkanlarınında gelmesini bekliyoruz. Her pazarcı esnafına pazar kurdurmayacağız yiyecek içecek ve giyecek dışında gereksiz pazarcılarada müsade etmeyeceğiz. Trafik sorunu yaşanmaması için daha önce çift taraflı kurulan pazarın tek taraflı kurularak yolun trafiğe açık tutulmasını sağlayacağız. Bölgedeki esnafların ve kurulacak pazar esnafının halka fahiş fiyatla satış yapmaması için fiyat etiketi uygulaması yaparak sık sık denetim yapacağız. Vatandaşlardan istediğimiz en önemli şey çevreye duyarlı olmaları çöplerini çöp konteynarlarına atmaları çevremizi ve Agasar deresini temiz tutmak için azami özen göstermelerini özellikle rica ediyorum. Şenlikle ilgili bir komite kuruduk. Kaymakam Cafer Sönmez Başkanlığında ki komite de, Geyikli, Dorukkiriş, Çamlıca, Sayvançatak, Simenli ve Sütpınar muhtarlarımızla yer aldılar. Ayrıca komitede yer alan meclis üyelerimize de gösterdikleri hassas çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.
''


Ali Dursun/Şalpazarı Haber

Anahtar Kelimeler:
şalpazarı.refik Kurukız.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.