Öne Çıkanlar Şalpazarı Ağasar Sisdağı ŞALFED Kadırga

''23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'' Törenlerle Kutlandı.
Atatürk İlk ve Ortaokulu Bahçesi'nde düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması'nın ardından, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Atatürk Ortaokulu Müdürü Kerim Kavraz günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasında;

“TBMM’nin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920 yurdumuzda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaktadır. İlk olarak TBMM’nin açılışı ve Ulusal Egemenlik Bayramı olarak kutlanmakta iken, 1929 yılında çocuklara armağan edilmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ileri görüşlülüğünün en güzel örneklerinden biri olan bu bayram hem yurdumuzda hem de tüm Dünya ülkeleri arasında ilgi uyandırmaktadır”,dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Programında, Şalpazarı'na bağlı Okullar arası yarışmalarda dereceye giren öğrenciler'e,İlçe Kaymakamı Zihni Yıldızhan, Şalpazarı Belediye Başkanı Kurukız, Şalpazarı Garnizon Komutanı Mehmet Taşkın Ödüllerini takdim ettiler.

Şalpazarı Ali İbrahimağaoğlu Anaokulu’nun minik öğrencileri'nin hazırladıkları gösteri güne damgasını vurdu. Koltuk kapma ve Elma Yeme Yarışması da renkli sahneler oluşturdu. Öğrenciler şiirler okudu ve hazırladıkları gösterileri sergilediler. Halk Oyunları ve Yöremize özgü folklor gösterisi eşliğinde tören sona erdi. Törenin akabinde, Atatürk İlk ve Ortaokulu Bahçesindeki öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar eğlenmeye devam ettiler.

Şalpazarı İlçesi Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen törene, İlçemiz Kaymakamı Zihni Yıldızhan, Belediye Başkanı Refik Kurukız, Garnizon Komutanı Mehmet Taşkın, İlçe Emniyet Amiri Ferda Yılmaz, İlçe MEM İrfan Ertav, Şalpazarı İlçe Müftüsü Yılmaz Çelik, AK Parti Şalpazarı İlçe başkanı Metin Günay, Daire Amirleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler, Kamu Personelleri, Encümen Üyeleri, STK ile çok sayıda Vatandaşlar katıldı.

Şalpazarı İlçe Kaymakamı Yıldızhan, Bu yıl 94'sü düzenlenen Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği etkinliklerine katılan herkesi canı gönülden selamlayarak, bütün çocukların bayramını kutladı.


banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.