Öne Çıkanlar Şalpazarı köy şalpazarı.agasar şalpazarı belediyesi. kültür bakanlığı. şalpazarı haber Şalpazarı Geyikli Mahallesi Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği

AYASML Öğrencileri şeker ve tansiyon ölçümü yaptı.


Şalpazarı A.Y.A.S.M.L. Meslek Dersleri Öğretmenleri Songül Doğan ile Sinem Şahin ve Öğrencilerinden Hatice Demirtaş, Sinem Şahin, Gamze Yılmaz adlı öğrencileri Şalpazarı İlçesi Halk Kütüphanesi önündeki pazar yerinde kurdukları seyyar sağlık hizmetleri istasyonu ile sabah 9.00-14.00 saatleri arasında yaklaşık (200) kişiye şeker ve tansiyon ölçümü yaptılar. Bazı hastalara anında gerekli müdahalede bulunarak hipertansiyonla ilgili bilgi verdiler ve Doktor'a gitmeleri konusunda uyarılarda bulundular.

Şalpazarı  A.Y.A.S.M.L. Öğrencileri tarafından yürütülen, sağlık hizmetleri vatandaşlar tarafından memnunluk yarattı. önce ücret alınıp alınmadığını sordular daha sonra ücrete tabi olmadığını anlayınca hemen gerekli tetiklerini  yaptırdılar.

Şalpazarı Ayten Yılmaz Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Okul Müdürü Nurşen Demir yaptığı kısa açıklam'da;
"Okullar Hayat Olsun Projesi" kapsamında gerçekleştirdikleri bu hizmetlerin ilerki günlerde'de devam edecek. Yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz hayat kurtarmada neler yapmaları gerektiğini bire bir öğrenmiş oluyorlar dedi.

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.