Türkiye ortadoğu da kardeş kavgalarına taraf oldu. Olmasa belki iş bu boyutlara ulaşmadan bir taraf pes edecekti. Taraf olduk. Çözemedik.Taraflar inatla çatışıyor. Zarar eve geliyor...

Hıristiyan kulübünden medet bekliyoruz. Bizim durumumuz ortadoğuda olan biteni yönlendirip istediğimizi başaramıyorsak neden taraf oluruz. Taraf olmamız şü...phe duyuyorumki BATI nın bize dayatması ve bizimkilere bu oyunu oynatmalarıdır. Diğer türlüsü bu kavgalar en çok bizim çevremizde olduğu için bize zarar veriyor. Hemde müslüman kimliği zedeleniyor. Milyonlarca masum müslüman ölecekse hangi tarafın müslümanı olduğu nun önemi yok.

Önemli olan bu kavgalar olmasın. Olursa biz taraf değil. Bu kavgaları bitiren taraf olup daha güven duyulası bir konumda olmalıydık. Şu anki konumumuz batıda ve ortadoğuda Türkiye nin kafası karışmış. Kendi siyasi çıkarlarına göre pozisyon alıyorlar noktasındadır. OYSA DEVLETLERİN DIŞ POLİTİKALARI SİYASİ PARTİLERE GÖRE DEĞİŞMEZ. DEĞİŞİP ÇOK SAPMA YAPARSA O DEVLETLERİN BAŞI BELADAN KURTULMAZ. Örneği İngiltere, Abd ve Ab ülkeleri dış politik duruşları devlet leri nin çıkarlarına göredir. Günü birlik çıkar anlayışı ile hareket etmezler.

Malesef dünya nın en köklü devlet i nin hareket tarzını da bozguna uğratmaktalar. İlerde bu siyasi anlayışla OSMANLI gibi büyük bir medeniyeti kurma hayali taşıyanlar ve bunu reklam olarak kullananlar, yaptıkları bu yanlış hamlelerle bu proje olacaksa bile olmadan, şimdiden önlenmiş oluyor. Hemde bunu kuracağız diye seslendirenlere bunu önletmiş oluyorlar.

Türkiye hak kın, haklı nın yanında tabiki olacaktır. bunu yaparken aldığı pozisyon kardeşlerin kavgasını bitirmeyi bırakın , Körükleyecek noktada olmamalıdır. senin müslümanın iyi, benim müslümanım daha iyi noktasında olmamalıdır. Resmin tamamını okuyup ona göre ve geleceği görerek pozisyon alıp en etkili tavrı geliştirmelidir.

Harun ÖZDEMİR.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
HASAN ALİ KARAHASANOĞLU 11 yıl önce

Harun Bey Hıristiyan Kulübü sözünüza katılmıyorum.Önemli olan biz ne yapıyoruz ve neredeyiz.Herkes kendi hesabına ve halkının çıkarlarına göre hareket ediyor.Başkalarının yaptığı deği bizim yaptıklarımız ve yapamadıklarımız bizi ilgilendirmeli diyorum.Saygılarımla....