Öne Çıkanlar vefat Ağasar Şalpazarlılar derneği Şalpazarı Eğitim Kültür Sanat ve Turizm Derneği.Gökhan ipek.turgut ipek İstinye iş adamı

RTEÜ'de rektörlük seçimi yapıldı.
YÖK tarafından RTEÜ Rektörlüğüne vekâleten atanan Şalpazarı Dorukkiriş nüfusuna kayıtlı hemşehrimiz Prof. Hüseyin Karaman, bugün yapılan RTEÜ Rektörlük Seçiminde 197 oy alarak adeta güven tazeledi.

Seçimde YÖK tarafından atanan Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Prof. Dr. Orhan Kemal Tavukçu, Prof. Dr. Osman Karamustafa, Prof. Dr. Orhan Karslı, Prof. Dr. Selamı Şaşmaz, Prof. Dr. Metin Feyizoğlu, Prof. Dr. Osman Birol Özgümüş, Prof. Dr. Ekrem Algül, Prof. Dr. İstiklal Yaşar Vural ve Prof. Dr. Hasan Efe rektörlük için yarıştı.

338 Öğretim Üyesi’nin oy kullandığı seçimde Hüseyin Karaman 197 oy, Orhan Kemal Tavukçu 105 oy, Selamı Şaşmaz 2 oy alırken, diğer adaylar bir oy aldı. 5 oy ise geçersiz sayıldı. YÖK’ün en yüksek oy alan Hüseyin Karaman, Orhan Kemal Tavukçu ve Selami Şaşmaz’ın isimlerini önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanlığı’na sunması bekleniyor.

Seçimde en fazla oy alan 6 aday RTEÜ Rektörlüğü tarafından YÖK'e bildirilecek. YÖK tarafından da 6  aday içerisinden 3 aday seçilerek Cumhurbaşkanlığı makamına sunulacak. Cumhurbaşkanı da 3 aday içerisinden birini RTEÜ'ye Rektör olarak ataycak.




Rektör Karaman Rektörlük Seçimini Değerlendirdi;
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Karaman, bugün yapılan rektörlük seçimleri sonrası açıklamada bulundu. İşte Karaman’ın o açıklaması:

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin yeni rektörünün belirlenmesi için bugün yapılan seçimde 197 oyla en fazla oyu alan ve yeni rektörün belirlenmesi için YÖK’e ismi bildirilecek 6 isim arasında ilk sırada yer alan Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Karaman, destek verenlere teşekkür etti, seçim sonucunun üniversite ile ülkemiz için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Karaman, yaptığı açıklamada; “15 Mayıs 2014 saat: 10.00’da gerçekleştirilen rektör adayı belirleme seçiminde sonuçlar saat 15.00 itibariyle sandık kurulu huzurunda açılmıştır. Ortaya çıkan sonuçlar kamuoyu ile paylaşılmış olup bu seçim sürecinde tarafların birbirini karalamadan çalışmalar yapması ve yapıcı tutumlar sergilemesi üniversite camiası açısından sevindirici ve gurur verici bir olaydır. Üniversitenin birliği ve dirliği için bu olumlu tablo çok önem arzetmekteydi. Üniversitemizde seviyeli ve kaliteli bir seçim süreci ve seçim yaşandı.. İlk 6’da yer alan isimler rektörlüğümüz tarafından YÖK’e gönderilecek. YÖK’ün değerlendirmesi sonucu 3 isim Sayın Cumhurbaşkanımıza sunulacak ve Sayın Cumhurbaşkanımız bu üç isim arasından RTEÜ’nün rektörünü atayacaktır.”  dedi.

Seçim süresince destek veren ve ortaya çıkan olumlu tabloya katkıda bulunan herkese şükranlarını ve teşekkürlerini sunan Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Karaman, sözlerini şöyle sürdürdü: Şahsıma ve diğer aday Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Kemal Tavukçu’ya oy veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Bu seçimde akademisyenlerimizin seçime katılma oranı yüzde 97 olarak gerçekleşti. Bu da gösteriyor ki üniversitemizin akademik kadrosu üniversitede söz sahibi olmak istemektedir. Akademisyenlerimiz burada demokratik haklarını kullanmış, katılım oranının yüksek olmasını sağlamıştır. Katılımın bu denli yüksek olması üniversitemiz için memnuniyet verici bir olaydır. Bundan sonraki süreçte tüm adaylara başarılar dilerim.






banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.