Öne Çıkanlar Şalpazarı Ağasar Sisdağı Kadırga derneği

Kadınlı Erkekli Horon Oynamak Günahtır
Cumartesi günü binlerce kişinin katıldığı Sis Dağı şenliği'nde Protokolün açılış töreni öncesi, Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, yaptığı konuşma da, Kadın ve erkeklerin bir arada horon oynamasını günah olduğunu belirterek şunları söyledi;

“Bunu söylemek benim görevim. Sizi uyarmazsam bana da hesabını Allah sorar. Yanınızdaki kardeşiniz bile olsa kadınlı erkekli el ele tutuşup horon oynayamazsınız. Kadınların kendi aralarında horon oynamalarının İslam’a göre hiçbir sakıncası yoktur. Kendi aralarında oynarlar, kendileri izlerler. Samsun Müftüsü olarak ben bile izleyemem kadınların o horonunu. Siz hiç izleyemezsiniz. Demek ki kadın oynayacak kadınlar izleyecek. Erkek oynayacak, kadın-erkek izleyecek. Kadın erkek karışık şekilde oyun oynamak İslam’a göre haramdır ve hesabı vardır. Türküler de müstehcen olmayacak''.

Eşinize çocuklarınıza güzel davranın. İnsanlarla iyi geçinin. Küs durmayın. Babanızlan konuşmuyorsanız barışın. Kardeşinizlen konuşmuyorsanız barışın. Komşularıyla barışsın lütfen. Sonra komşu hakkımız var. Komşunun yerinden bir karış aldığınız zaman ahirette hesabını vermek zor olacak. Küs duranın ibadetini Allah kabul etmez.

Konuşmasının son bölümünde yine eğlence ve horon konusuna değinen Müftü Öztürk, “Yiyelim, içelim, içkiden uzak duralım, kumardan uzak duralım. Eğlencelerimizi yapalım ama kadınlı-erkekli karışık yapmayalım” dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
orhan can 10 yıl önce

hoca efendi
birincisi biz günahı sevabı biliyoruz.
yani yeni müslüman olmadık.
ikincisi hırsızlık mı daha çok günah yoksa kadınlı erkekli horon mu.
hoca efendi onlar bizim anamız ,bacımız,komşumuz,akrabamız.
siz kendi işinize bakın.
gelecek yıl sizi beklemiyoruz.
haberiniz olsun.
herkesin günahı sevabı kendine.

Avatar
Recep günaydın 10 yıl önce

Bilinen üzere 195. Düzenlenen şenliğin bu dağlarda 195. Kez kutlanıyor ve hep böyleydi... Şimdi bu manidar açıklamanın neden yapıldığını anlamıyorum .. Günah dediği horonu neden izlemiş .. Ağaların birlik ve beraberliğinin bu şekilde bozulmamasını diliyorum

Avatar
Coskun Cengiz 10 yıl önce

Hocamı anlamayanlar, Araf suresi 179 u inşallah anlarlar. İnsanlı şunu bilmeli O Nurl kitabımız Geçmişden , şimdiden. ve gelecekden haber veriyorsa kıyamedden sonradasanların çoğu ebedi cehenneme giidecse hocamda onu hatırlatmak istedi. onlardan olmayız inş. Hocam sizlerden ALLAH Razı olsun.

Avatar
VEYSEL BAYRAM 10 yıl önce

SAMSUN MÜFTÜSÜ NE GÜZEL ANLATIYOR AMA SÖYLETİKLERİNİ YAPACAK OLAN ŞALPAZARLI VE AĞASARLI NERDE ANCAK SADECE DİNLERLER

Avatar
ismail yaşar 10 yıl önce

Syn hocama yerden göğe kadar hak veriyorum

Avatar
Fatma Yılmaz abacı 10 yıl önce

Öyle bir ortamda günahı normalleştirmiş ağasarlılara bunları söylemek kolaynolmasa gerek, insanlar nasiplenebilseydi keşke ama kalp mühürlendikten sonra kulak neye yarar