Öne Çıkanlar Şalpazarı Ağasar Sisdağı Kadırga derneği

Hilmi Türkmen Resmen Başkan Oldu.

30 Mart 2014 Yerel Seçimleri’nde Üsküdar Belediye Başkanı seçilen Hilmi Türkmen, Üsküdar İlçe Seçim Kurulu’nda düzenlenen törende İlçe Seçim Kurulu Başkanı Yıldıray Akın’ın elinden mazbatasını alarak resmen göreve başladı. Daha önce 1 Nisan’da Üsküdar Belediyesi’nde düzenlenen törenle sembolik olarak görevi teslim alan Hilmi Türkmen, yapılan itiraz sonucu yeniden sayılan oyların neticesinde kazandığı resmi olarak açıklanmasının ardından mazbatayı aldıktan sonra şunları söyledi.





''AK Parti'nin belediye başkan adayı olarak bu yarışa girdik. Bugünden itibaren tüm Üsküdarlılar'ın belediye başkanı olarak önümüzdeki 5 yıl hizmet vereceğiz. Bu hizmet anlayışımızda, Üsküdar'ın tarihi dokusunu, kültürel zenginliğini asla tahrip etmeden, ona yakışır ve ona yaraşır, her hizmetimizde insanı öne çıkararak, hizmetimizi birlikte gerçekleştireceğiz. Seçim öncesi verdiğim sözler ve vaatlerin sonuna kadar arkasındayız. Üsküdar'da 2004 'ten beri AK Parti yönetimi var. Üsküdarlılar bu dönem de AK Partiyi tercih etti. Demek ki bu hizmetlerin daha da güzelleşerek, devam etmesi gerekiyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.'' 

İlçe Seçim Kurulu Başkanı Yıldıray Akın'dan mazbatasını alan Türkmen'i dışarıda meclis üyeleri ve çok sayıda partili karşılarken sevinç gösterileri yaşandı. Hatıra fotoğrafları çektiren Türkmen daha sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada Türkmen, ''İhsan Özkes 1994 te de karşıma DSP adayı olarak çıkmıştı. O zaman ben de FP den meclis üyesi adayıydım. Biz Özkes'i o zaman da yenmiştik. Şimdi de yendik. Yenilen pehlivan güreşe doymaz' dedi.

CHP Belediye Başkan adayı emekli müftü İhsan Özkes'in partisinin kendisine sahip çıkmadığı yönündeki eleştirilerini değerlendiren Türkmen, ''Partisinin kendisine sahip çıkıp çıkmadığını bilmem. Ancak bildiğim bir şey var, o da başka bir örgütün ona sahip çıktığıdır'' diye konuştu. Türkmen, Üsküdar'daki seçim süreci boyunca yapılan spekülasyonların dedikodudan ibaret olduğunu vurgulayarak, ''Bu kadar tantanaya rağmen ilçe YSK sonucu açıkladı ve mazbatamızı verdi. Bu saatten sonra bütün Üsküdarlıların belediye başkanıyım'' ifadelerini kullandı.

 





banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
HÜSEYİN ERATA 10 yıl önce

Sayın HİLMİ TÜRKMEN beyi tebrik ediyorum kazandığı icin.
Umarım üsküdara iyi hizmetleri dokunur ve faydalı işler yapar.

Avatar
huseyin küçük 10 yıl önce

Hayırlı uğurlu olsun Allah utandirmasin yar yardımcısı olsun.