Öne Çıkanlar Hilmi Türkmen Ağasar Goşkinu Melisa beton mikseri ucuruma uctu

Çimento Fabrikası Nereye Taşınacak ?
Son olarak Çimento Fabrikasının Akoluk Mahallesine taşınacağı iddiaları üzerine Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklama yapıldı.
 
Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
Akoluk Mahallesi Derneği Başkanı Sayın Mustafa Akyüz’ün dile getirdiği ve basın yayın organlarında çıkan ‘Akoluk’ta Çimento Fabrikasına İtiraz’ haberleri ile ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması zarureti ortaya çıkmıştır.

Daha önceki açıklamalarımızda da belirttiğimiz gibi Maçka vadisinin, tarihi ve doğa yapısıyla önemli bir turizm alanı olduğunu, bu nedenle o bölgeye çimento fabrikasının taşınmasının mümkün olamayacağını defaten kamuoyuna deklare etmiştik.

Herkesin malumu olduğu üzere çimento fabrikası 2015 yılının sonunda bulunduğu alandan kalkacak. Büyükşehir Belediyesi olarak sanayicilerin önünü tıkama gibi bir tutumumuz asla olamaz. Bu nedenle alternatif yer temini konusunda firma yetkilileri ile çalışma içerisinde olduk ve olmaya da devam ediyoruz. İlgili firma hammadde azlığı ifadeleriyle çimento fabrikası değil de, ancak çimento ön maddesinin öğütüleceği tesisle devam etmek talebini dile getirdi. Bu görüşmeler kapsamında işletmeci firma Akoluk’taki 260 dönümlük arazisine çimento hammaddesi öğütme tesisi kurabilmek için müracaat etti; fakat Büyükşehir Belediyesi olarak bu talebi kabul etmedik. Fabrikasının kurulması için kendilerine başka bir yer önerilmiş, ancak bu öneri firma tarafından kabul edilmemiştir.

Son olarak Maçka İlçesinin Esiroğlu Mahallesi’nde sutre gerisinde bulunan ve çevresinde yerleşim yerinin yok denecek kadar az olduğu lokalizasyon olarak çevreye dağılmayacak bir alanı satın alan fabrika; sadece değirmen kurularak paketleme yapılması için teşebbüste bulunmuş ve bu öneri Belediyemiz tarafından değerlendirmeye alınmıştır. Kaldı ki Akoluk’ta arazinin, yapımı devam eden 24 km’lik dev Kanuni Bulvarı güzergahı içinde kaldığını da ayrıca belirtmek isteriz. Bu projenin içerisinden geçtiği araziye çimento fabrikasının kurulmasına izin verebilmemiz söz konusu değildir.

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.