Öne Çıkanlar Şalpazarı Kermes TULAŞ Adem Yazıcı Şalpazarı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü

Şalpazarı Eğitim Derneği kahvaltısında terör ve eğitim konuşuldu


500 civarında davetlinin hazır bulunduğu kahvaltılı toplantıya Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Şalpazarı Kaymakamı Cafer Sönmez, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Bayraktar, Şalpazarı Eski Belediye Başkanı Mehmet Muhcu, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Şahin Özen, ŞAL-SAR (Ankara Şalpazarı Ağasarlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği) Başkanı Emekli Albay Nevzat Yamaç, ŞALFED Genel Başkanı Semih Durmuş, ŞALFED Kurucu Başkanı Harun Özdemir, TDF Başkan Vekili Hüseyin Ayaz, Kadın Kolları Başkanı Asuman Sula Durmuşoğlu, yönetim kurulu üyeleri Ali Turan Gür, Nurettin Çakmak, İbrahim Akın, ŞALFED’e bağlı dernek başkanları, Şalpazarı Üniversiteliler Platformu Başkan ve üyeleriyle Şalpazarlılar katıldılar.

Kahvaltının ardından Kur’an okundu ve açılış konuşmasını dernek başkanı Hasan Keskin yaptı. Keskin, ülke olarak sıkıntılı ve acılı bir süreç yaşadığımızı, terör kavramının sadece ülkemiz için değil bütün insanlık için bir bela olduğunu, kurtulmanın yolunun da eğitimden geçtiğini vurguladı.



Üniversiteliler Platformu Başkanı Dilek Komut ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Şahin Özen’in kısa selamlama konuşmalarından sonra mikrofona gelen emekli albay Nevzat Yamaç, tecrübeleri ışığında terör, sebepleri ve sonuçları hakkında fikirlerini açıkladı. Yamaç özetle “Güvenlik kuvvetleri terörü değil teröristi bitirir. Terörü bitirmek siyasetçilerin işidir. Bölgede 1985 yılından itibaren dört yıl görev yaptım. İlkokulu bitirdikleri halde Türkçe bilmeyen çocuklar vardı. Hâlbuki müfredata göre öğrenmiş olmaları gerekiyordu. Yani bölgede sorun 1984’te değil, çok daha önce başladı. Tahsil yapsın yapmasın, toplumda kendine yer bulamayan insanlar adam yerine kondukları ortamlara gider, bunlar da çok tehlikeli ve yanlış yerler olabilir. Çözüm yine sağlıklı bir eğitim sisteminin uygulamaya geçirilebilmesinden geçiyor” dedi.

ŞAL-FED Başkanı Semih Durmuş, Federasyon ve bağlı derneklerin eğitim ve diğer kültürel alanlarda faaliyetlerini devam ettirdiklerini vurgulayarak eğitim kalitesinin altını çizdi ve “çünkü sadece eğitilemeyenler değil, özellikle dağa çıkmak için eğitilenler de dağa çıkıyor” dedi.

ŞAL-FED Eski Başkanı Harun Özdemir, Türkiye’nin kendisine bir hedef koymadığı ve hedef doğrultusunda yürümediği müddetçe terörün hedefi olmaktan kurtulamayacağını söyledi. “Büyümezseniz küçülürsünüz. Mesela neden Türkiye kendi etrafındaki ülkelerle bir tür birlik kurmayı hedeflemiyor?” diye sordu.



Şalpazarı Kaymakamı Cafer Sönmez de mikrofona gelerek kısa bir konuşma yaptı. Sönmez özetle şunları söyledi. “Güzel bir coğrafyanın birbirine bağlı insanlarısınız. Dernekler vasıtasıyla faydalı işler yapmaya çalışıyorsunuz. Allah daim etsin. Siz dışarıdasınız ve ilçe dışına çıkan çocuklarımıza en fazla sizin sahip çıkmanız gerekiyor. Eğitime nasıl daha fazla önem veririz, nasıl daha kaliteli hale getiririz, onu konuşmalıyız”



Toplantıya gecikmeli katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen bugün üçüncü kahvaltıya geldiğini söyleyerek af diledi ve Eğitim Derneği hakkında takdir dolu sözler sarf etti. Kuruluşunda karşı çıktığını ama sonradan gerçekleştirdiği faaliyetlerle kendisini mahcup ettiğini tekrarladı. Türkmen, daha sonra şöyle devam etti. “Bir çocuğun eğitim sürecinde ilk üç aşama; aile, okul ve çevredir. Ailenin yerine hiçbir şey konulamıyor. Okulları daha kaliteli hale getirmek ve çevre konusuna eğilmek durumundayız. Sadece burs verip iyi bir okula göndermek de yetmiyor. Biz de Şalpazarı’nda bir gençlik merkezi inşa ediyoruz. Sağolsun Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız kendi arsasını bağışladı. Bir yıla kadar bitirmeyi hedefliyoruz” Hilmi Türkmen, detaya girmeden yaklaşan seçimlerde hemşehrilerinin desteğini istemeyi de ihmâl etmedi.

Toplantı toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.





Fotoğraflar: Şükür Suiçmez

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
muzaffer bayraktar 9 yıl önce

Son yılların en kayda değer etkinliği oldu hasan başkana sonsuz tesekkurler