Öne Çıkanlar MİS kasımağzı Muzaffer Durmuş ŞALFED Şalpazarı

ŞALFED Öğrencilere Yönelik Burs Verecek
Şalpazarı Dernekler federasyonu (ŞALFED) Başkanı Semih Durmuş yaptığı basın duyursunda, 2014-2015 eğitim öğretim yılından, Doktora, Yüksek lisans ve Lisans eğitimi alan öğrencilere yönelik burs verceğini açıkladı.

Şalpazarı Dernekler Federasyonu'nun (ŞALFED) verceği bursla ilgili yönergesi;

Burs Yönergesi;
Bu yönergenin amacı geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin eğitimlerine destek olmak, kısmen de olsa maddi katkı sağlamak, moral motivasyon sağlamak, öncelik kendi bölge insanımız olmak üzere tüm toplumun eğitim seviyesinin yükseltilmesinde bölgemize,ülkemize ve geleceğimize değer katacak nesiller yetiştirmektir.

Şalpazarı Dernekler Federasyonu  tarafından hazırlanan bu yönergede öğrencilere verilecek karşılıksız eğitim bursların temel esasları ve kriterleri belirlenmiştir.

Bu yönergedeki eğitim bursları, Şalpazarı Dernekler Federasyonu'nun uygun gördüğü dönemlerde doktora, yüksek lisans ve  lisans öğrencilerine miktarı, süresi ve kontenjanı  eğitim komisyonunca belirlenerek verilecek eğitim burslarından oluşmaktadır.
Federasyon Yönetim Kurulu aşağıda belirtilen burs türleri üzerinde değişiklik yapmaya yetkilidir.

1.Burs Başvuruları.
-1.1. Eğitim Bursundan yararlanmak isteyen öğrenciler Şalpazarı Dernekler Federasyonu  web sayfası üzerinden ön başvuru formu doldurabilirler. Eğitim Burs Komisyonu tarafından ön başvuruların değerlendirilmesi sonucu uygun bulunan adaylardan talep edilecek evrakların ilan edilecek süreye kadar federasyonumuza iletilmesi gerekmektedir.
-1.2. Şalpazarı Dernekler Federasyonu  eğitim bursu başvurusunda bulunan her aday ailesinin ve kendisinin gelir durumunu eksiksiz bir şekilde beyan eder. Vakıf, gerekli gördüğü takdirde başvuru formunda beyan edilen hususların doğruluğunu her zaman araştırabilir, yanlış beyanda bulunulduğu tespit edilirse eğitim burs ödemesi kesilebilir veya o zamana kadar ödenen burslar geri alınabilir.
-1.3. Müracaatlar bizzat elden, posta veya e-posta yoluyla komisyona yapılır, zamanında teslim edilmeyen evraklar işleme alınmayacak ve burs hakkı kaybedilmiş olacaktır.

2.Burstan Faydalancak Öğrencilerden Aranan Nitelikler ve Öncelikler;

-2.1. Şehit aile çocuğu, öksüz ve yetim, yada sosyal güvencesi olmayan aile çocuğu olmak ve belgelendirmek. 
-2.2. Maddi desteğe ihtiyacı olmak ve bu durumunu belgelendirmek.
-2.3. Kendi köy/mahalle vb. derneklerinden burs almıyor olmak veya dernek yönetim kurulunca tavsiye edilmek.
-2.4. Yurt içinde veya yurt dışında doktora, yüksek lisans ve lisans seviyesinde örgün eğitim veren yükseköğretim kurumlarının İlahiyat, Tıp, Mühendislik-Mimarlık, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilimler ve Eğitim Fakültelerinde öğrenim görüyor olmak.
-2.5. Milli-manevi duygulara ve vicdani sorumluluğa sahip olmak.
-2.6. Bu yönergede belirlenen asgari başarı kriterlerine haiz olmak.

3.Burs Alacak Öğrencilerden Arancak Asgari Başarı Kriterleri;
Şalpazarı Dernekler Federasyonu  tarafından sağlanan  eğitim bursları, hazırlık sınıfı dahil doktora, yüksek lisans ve lisans eğitimindeki tüm sınıflarda öğrenim görmekte olan öğrencilerine verilir.
Bu çerçevede;

-3.1. Hazırlık ve hazırlık sınıfı okumayan birinci sınıf öğrencileri için; adayın merkezi yerleştirme ile yerleştirilmiş olması ve genel sıralaması değerlendirmede göz önünde bulundurulur.
-3.2. Ara sınıflar için; bir üst yıla geçiş hakkı kazanmış olmak ve genel başarı ortalaması 4/100 üzerinden en az 2,5/60 puan ortalamasını yakalamış olmak, önceki yıl/dönem eğitim programının derslerinden başarısız dersi olmayan öğrenciler asgari başarı kriterini sağlar.
-3.3. Hazırlık sınıfından birinci sınıfa geçen öğrenciler ara sınıf olarak değerlendirilir.

4.Burs Verilecek Öğrencilerin Tespiti;
Eğitim Burs Komisyonu; gelir düzeyi ve başarı kriterleri çerçevesinde Şalpazarı Dernekler Federasyonu burslarının kimlere verileceği ile ilgili gerekli görmesi durumunda başvuran adaylarla mülakat yapabilir. Burs alma koşullarını sağlayan adaylar hakkında yapılacak değerlendirme sonuçlarına göre tespit edilecek aday listeleri Şalpazarı Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu’na sunularak onaylanır.

5.Burs Süresi;
Şalpazarı Dernekler Federasyonu tarafından verilecek eğitim burslarının süresi prensip olarak yıllık dönemdir. Bir eğitim öğretim yılıdır. Her yıl süreç yeniden başlatılır ve değerlendirme o döneme göre güncellenir. (Yıllık dönem: Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ayları olmak üzere toplam 8 aydır.)

6.Bursların Ödenmesi;

2014-2015 eğitim yılı için komisyon tarafından belirlenen eğitim burs tutarı 8 ay boyunca banka üzerinden aylık ve nakit olarak ödenir. Burs ödemelerinin yapılabilmesi için istenen tüm belgelerin zamanında eksiksiz olarak teslim edilmesi gerekir.

7.Bursların Kesilmesi;
Şalpazarı Dernekler Federasyonu tarafından sağlanan burslar aşağıdaki hallerde kesilir.
-7.1. Öğrencinin, devam etmekte olduğu öğretim kurumundan mezun olması.
-7.2. Öğrencinin devam etmekte olan eğitimine ara vermesi veya yarıda bırakması.
-7.3. Öğrencisi bulunduğu öğretim kurumunca, geçici veya sürekli okuldan uzaklaştırılma cezası alması veya gerek okulda gerekse okul dışında öğrencilik vasıflarına yakışmayan bir halinin tespit olunması ve hürriyeti bağlayıcı bir ceza veya ağır para cezasına mahkûm olması.
-7.4. Öğrencinin, alttan ders bırakmak suretiyle kayıtlı olduğu bölümün normal öğrenim sürelerini aşması ve dönem uzatması.
-7.5. Öğrencinin burs başvuru formunda gerçeğe aykırı bir beyanda bulunduğunun tespit edilmesi.
-7.6. Başarı gösteremeyen veya bu başarısızlığı için sağlık, ailevi veya Burs Komisyonu’nca kabule şayan bir mazeretinin bulunmaması.
-7.7. Çeşitli sağlık sorunları sebebiyle eğitime ara vermiş olması,
-7.8. Başarı kriterlerini tutturamaması,
-7.9. Burs almaya başladıktan sonra maddi durumunda iyileşme olan öğrenci durumu federasyona bildirir ve burs ödemesi kesilir.

8.Vicdani Yükümlülük;

Öğrenimini tamamlayan her Şalpazarı Dernekler Federasyonu eğitim burslusu, ileride en az kendisi gibi bir gencin yetişmesine katkıda bulunmayı görev sayar ve profesyonel iş hayatına atıldıktan sonra en az bir öğrenciye burs sağlamayı vicdani bir borç olarak kabul eder.

9. İstenilen Evraklar;
-9.1. Eğitim Bursu Ön Başvuru Formunun Doldurulması,
-9.2. Başarı Kriterlerini Gösterir Belge. Transkrip,
-9.3. Eğitim Bursundan Faydalanma Nitelikleri/Öncelikleri gösterir belgeler.
-9.4 Müracaatlar 20 Ekim 2014 Pazartesi mesai bitimine kadar yapılabilecektir. Bu tarihten sonra yapılan müracaatlar değerlendirmeye alınmayacaktır.

<< BURS FORMUNU DOLDURMAK ve İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ>>





banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.