Geçmişten Günümüze Ekonomik Faaliyetlerin Sosyokültürel Etkileriyle Trabzon
Programa Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal BAYRAK, Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir SALİH, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitim Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Musa YILDIZ, Gazi Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı Yrd. Doç. Dr. Nermin Gürhan, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kelam Anabilim Dalı Yrd. Doç. Dr. İbrahim ARSLAN, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Felsefesi Anabilim Dalı Yrd. Doç. Dr. Eyüp ŞAHİN  Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Faruk İNCE, SGK İnsan Kaynakları Koordinatörü Gülay Demirağ, Öz Finans-İş Sendikası Genel Sekreteri İrfan Kemal KARATOSUN gibi birçok eğitimci ve büyüğümüz teşrif ederek bizleri onurlandırdı. Gerçekleştirilen kahvaltının ardından TÜSED Genel Başkanı Yüksel YILMAZ yaptığı konuşmada derneğin vizyonu ve misyonundan bahsederek panele giriş yaptı.

Konuşmacılardan Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir SALİH Karadeniz insanının çalışkanlığından, yaz kış tarım, balıkçılık, ticaret gibi birçok işi bir arada yürütme yeteneğinden bahsetti. Eğitim dilinin Türkçe olması gerektiğinin yanında araştırma dilinin İngilizce olmasından dolayı İngilizce öğrenmenin önemine değindi. Öğrencilere araştırma yapabilmeleri için imkan sağlanırken mezun olanların da istihdam edilebilmesinin önemini vurguladı. Çağımızda sayıca fazla üniversite mezununa değil, kaliteli  ve iyi yetişmiş elemanlara ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Ekonomik istihdamın sağlanabilmesi için yüzyılın gelişimlerine ayak uydurulması gerektiğini ifade ederken örneğin bir tıp doktorunun gelişen teknolojiyle paralel olarak teknolojiye de yakın olmasının gerekli olduğunu söyledi. Türkiye’nin artık oyuna gelen değil oyunun as oyuncusu olması gerektiğini anlatan Bekir SALİH bu bağlamda artık doğal seleksiyonla üniversitelerde bazı bölümlerin de kapatıldığına dikkat çekti.

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal BAYRAK konuşmasına kendisinin Maçka Lisesinde okurken dağlara bakarak "Ya bu üç dağın arasında kalarak yok olacağım ya da okuyup ülkeme, milletime yararlı olacağım" diye düşünerek bugünkü hedefine nasıl ulaştığının işaretlerini öğrencilerle paylaştı. Ayrıca öğrencilere TÜBİTAK araştırmalarından destek almaları için tavsiyelerde bulundu.

Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitim Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Musa YILDIZ Trabzon'un Osmanlı döneminde liman kenti olması nedeniyle ticari hayattaki öneminin eskiden beri süregeldiğini anımsattı. Osmanlı Türkçesi öğreniminin tarihimizi anlamımıza ve geçmişimize ışık tutacağını vurgulayan Musa YILDIZ bu doğrultuda vakıf ve derneklerin başarısından bahsetti.

 Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kelam Anabilim Dalı Yrd. Doç. Dr. İbrahim ARSLAN toplumun gelişip kalkınabilmesi için eğitimin önemine dikkat çekerken bir toplumun bilginleriyle yaşadığına dikkat çekti. Bilgiyi paylaşmada ve hayırda daima yarış içinde olunması gerektiğini vurguladı. Bu nedenle üniversitenin bilgiyi edinmede bir araç olması gerektiğini söyledi.

Öz Finans-İş Sendikası Genel Sekreteri İrfan Kemal KARATOSUN da  TÜSED olarak yapılan etkinliklerin öğrenciler açısından önemini belirtirken AR-GE birimlerinin kurulması gerekliliğinden ve Türkiye'de iş kurabilmek için sermayeye duyulan gereksinimi açıkladı. Bu nedenle de dinleyicilere birikim yapmaları tavsiyesinde bulundu.

Panel, öğrenciler tarafından sorulan sorulara cevap verilmesiyle ve panelistlerin organizasyonu düzenleyen TÜSED Öğrenci Konseyini teşekkürünün ardından program Genel Başkan Yüksel YILMAZ ve tüm katılımcılarla gerçekleştirilen horon ve kemençe ziyafeti ile son buldu.




banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.