Öne Çıkanlar şalpazarı kaymakamlığı Zeki Çabuk sermaye Tuzlaspor Orhan Gümrükçüoğlu

DOĞRU SÖYLEYENİ, DOKUZ KÖYDEN KOVAMAZSINIZ.! KOVDURMAYIZ.!
Şalpazarı Dernekler Federasyonu (ŞALFED) Başkanı Semih Durmuş geçtiğimiz hafta 195 Sisdağı şenliğinde, Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr.Hayrettin Öztürk'ün yapmış olduğu konuşmasının ardından gelişen eleştirler ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

ŞALFED Başkanı Semih Durmuş yayınlamış olduğu basın açıklamsı;




DOĞRU SÖYLEYENİ DOKUZ KÖYDEN KOVAMAZSINIZ !  KOVDURTMAYIZ!
HAK'KI HAYKIRANA YARGISIZ İNFAZ YAPAMAZSINIZ ! YAPTIRMAYIZ !


Cenab-ı Allah yüce kitabımız Kur'an-ı Kerimde "insanların yeryüzüne kendisinin halifesi olarak gönderildiğini, herkese sorumluluk verildiğini, başıboş olmadıklarını ve kul olmanın gereklerini yerine getirmeleri gerektiğini" biz insanlara emretmiştir. Allah Rasulü ise hadisi şeriflerinde bizlerin nasıl yaşamamız gerektiğini kendi yaşayışları ile bizlere göstermişlerdir. İnsanoğlu kul olmasının gereği helali haramı öğrenmeli Allah'ın emir yasaklarını hayatına uygulamalıdır. Hiç kimse kimsenin yaşam tarzına müdahale hakkı olmamakla beraber; din adamlarının, diyanet mensuplarının asli görevlerinden birinin de insanlara Allah'ın emirlerini doğru olarak aktarmak, bunları her platformda insanlarla paylaşmak olduğunun kabul edilmesi gerekir. Din adamları için bunun aksini düşünmek abesle iştigaldir.

Bizler Şalpazarı Dernekler Federasyonu olarak kültürel mirasımıza sahip çıkmak ve gelecek nesillere bu değerleri aktarmak için tüm enerjimizi harcarken bu kültürel mirasımızın sahiplenilmesi ve gelecek nesillere aktarılmasında yanlışlıklar var ise bunları da düzeltme adına adımlar atmak önceliklerimizin arasında bulunmaktadır. İnsanlar özgürlüklerini yaşamakta serbest olmakla beraber doğruların dillendirilmesine de saygı göstermelidirler.

Samsun Müftüsü Sayın Yrd. Doç. Dr. Hayrettin ÖZTÜRK temsil ettiği misyon gereği çok doğru yapmış ve binlerce insanın kültürel etkinliğini yaşamak amacıyla bir arada olduğu ortamda doğruyu söylemiş, hakkı haykırmıştır. Türkiye'de dini hayatın insanlara doğru anlatılıp aktarılması noktasında özel misyonu bulunan bu ilçemizden yetişmiş olan güzide müftümüz de doğru yapmıştır. Aslında yadırganması gereken şey; "Sayın müftümüz bu ortama gelip ve protokolde bulunup, birileri yadırgar, eleştiri alırım kaygısıyla hakkı gizlemesi, doğruların üstünü kapatması, şenliklerde gördüğü yanlışın düzeltilmesine yönelik sessizliğini korumuş olması" olmalıydı.

Sayın müftümüz birilerinin hoşuna gidecek olanı tercih etmek , birilerine şirin görünmek yerine Allah'ın hoşuna gidecek olanı yapmakla çok doğru yapmış ve en uygun ortamda Hakkı insanlara anlatmaya çalışmıştır. Bir insanın temsil ettiği misyon gereği doğru yaptığı bir davranıştan dolayı eleştirilmesini, insanların önüne atılmasını, yargısız infaz yapılmasını algılamakta gerçekten zorluk çekiyoruz ve Şalpazarı Dernekler Federasyonu olarak sayın hocamızın arkasında olduğumuzu ve kendisini acımasızca eleştirenlere pirim tanımayacağımızı belirtmek isteriz.

Haksız ve insafsızca eleştirenlere sormak istiyoruz. Diyanet işleri başkanına sorsunlar dinen kadın erkek karışık eğlenmek, kadınları oynatıp izlemek doğru mudur? "Eğer cevabı evet, bu uygundur , doğrudur, dinen sakıncası yoktur". olur ise bizim diyecek sözümüz kalmaz. Ancak; Hak olanı, doğru olanı dillendiren Yrd. Doç. Dr. Hayrettin ÖZTÜRK hocamız yanlış bir şey mi söylemişte kamuoyu, kime hizmet ettiği belirsiz basın mensupları linç kampanyası başlatarak sözüm ona milletvekilleri! bile bunu mecliste gündem etme acizliğini gösterdiler. Kimseye zorlama yapmamış, isteyen yine horonunu oynamış ve halayını çekmiştir. Takdir edilmesi, alkışlanması gereken bir davranışın, örnek gösterilmesi gereken bir tutumun nasıl bir algı yönetimi anlayışı ile farklı ortamlara çekildiğini hayretler içerisinde izliyoruz ve bu yapılan haksızlıkları kabul etmediğimizi tekrar vurgulamak istiyoruz.

Şalpazarı Dernekler Federasyonu olarak; yaşam tarzı, hayat felsefesi, insanlarla olan iletişimi, mesleki ehliyeti, karakteri, düzgün kişiliği ve müslümana yakışır tavır davranış ve giyim tarzı ile her halini yakından tanıdığımız ilçemizin yetiştirdiği güzide ilim adamlarımızdan biri olan sayın Yrd. Doç. Dr. Hayrettin ÖZTÜRK hocamızı "DOĞRU KONUŞTURĞU İÇİN DOKUZ KÖYDEN KOVDURMAYACAĞIMIZI ve HAKKI HAYKIRDIĞI İÇİN YARGISIZ İNFAZ YAPTIRMAYACAĞIMIZI''  Yrd. Doç.Dr. Hayrettin ÖZTÜRK hoca gibi ilim adamların kolay kolay yetişmediğinin bilinmesini ve bu değerlerimiz bizler için her zaman sahiplenme önceliği olan şahsiyetlerimiz olduğunu kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz.

Tüm hemşerilerimizin saygıdeğer hocamızın yanında olmasını ümit ediyor, federasyonumuza bağlı tüm derneklerimizle kendisini doğru davranışı dolayısı ile takdir ediyor ve yalnız olmadığının bilinmesini kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.
                                    Saygılarımızla
                                    Semih DURMUŞ
                                    ŞALFED Genel Başkanı.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali gören [tc] 10 yıl önce

ağasarlı sapık değildir semih başkan gibiler gitsin.köksal,harun başkanlar gelsin.edep yahu.ağasar kültürü böylemi.semih başkan madem öyle savuduğun parti belediyeler niye zırt pırt sponsor oluyor
.bu ne prhiz , neturşu

Avatar
Murat kumaş 10 yıl önce

Evet müftümüzün söylediklerinin tamamına bende katılıyorum. Fakat gelen tepkileri galiba yanlış anlaşıldı. Müftümüzün almış olduğu yada halkımızın vermiş olduğu tepki müftümüzün vaazi değil söylediklerinin yanlış olması değil sadece mekanın yanlış seçilmesindendir. Bunu lütfen idirak edelim. Sisdaği şenliği adı altında sahneye müftü selamlama konuşması için çıkar vaaz için değil. Haktan hukuktan bahsedildi o gün ama benim hakkım yendi. Saygılar

Avatar
mustafa erdin 10 yıl önce

Sayın başkanının söylediklerine harfiyen katılıyorum sayın mühtümüzude bu konusmasindan dolayi tebrik ve takdirdle selamliyorum.

Avatar
serdar alkurt 10 yıl önce

Doğruyu ve hakikati konuştukça bizler
Hocamızın arkasındayız.

Avatar
Mehmet Özdemir 10 yıl önce

Değerli Hocama teşekkür ederim.Allah (celle celalühü) razı olsun.Artık gafletten uyanma vaktidir;geç bile kalındı.

Avatar
mümin kurukız 10 yıl önce

Sayın başkan görüşlerinize aynen katılıyor sayın müftümüze bu cesur davranışı için teşekkür ediyorum.Din adamlarının görevi insanlara ALLAH (CC) emir ve yasaklarını doğru bir şekilde aktarmaktır.

Avatar
Engin TONYALİ 10 yıl önce

Kadınlar oynarken erkekler izlicek ,erkekler oynicak kadin izlicek aciklamsi da sorunlu dilmi acaba ...

Avatar
Şenol KARABAYIR 10 yıl önce

Doğruları cesurca söylediği için Sayın Müftümüzü, bu cesur davranışı için se Başkanımız ve yönetim Kurulunu tebrik ediyorum