Öne Çıkanlar MİS kasımağzı Muzaffer Durmuş ŞALFED Şalpazarı

Uzungöl'de temizlik çalışmaları başlıyor
Dünya'nın ve Türkiye'nin önemli turizm destinasyonları arasında bulunan Uzungöl'ün temizlenmesi için DSİ 22 Bölge Müdürlüğü harekete geçti ve göl temizliği için sözleşme imzalandı



YÜKLENİCİ FİRMA İLE SÖZLEŞME İMZALANDI;
Türkiye'nin ve Doğu Karadeniz'in en çok turist ağırlayan merkezlerinden biri olan Uzungöl’ün temizliği için, DSİ 22. Bölge Müdürü Mahmut Berber ile yüklenici firma temsilcisi arasında sözleşme imzaladı. Sözleşme kapsamında 4 metre derinlikten çıkarılacak çamur, pompalar vasıtasıyla başka bir yere taşınacak ve ayrıca depo sahası da membran ile kaplanacak. 150 bin metreküp rusubatın çıkarılması beklenen temizlik çalışmalarının ardından Uzungöl pırıl pırıl bir görünüme kavuşacak.

DSİ 22. Bölge Müdürü Berber, “Uzungöl, Turizmde Doğu Karadeniz’in incisi konumundadır. Bu doğal güzelliği korumak için, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatı sonrasında, gölü rusubatlardan temizlemek maksadıyla çalışma başlattık. Geldiğimiz noktada yüklenici firma temsilcisiyle sözleşmeyi imzaladık. İlgili firma göl temizliğini sözleşmeye göre 150 gün içerisinde tamamlayacaktır. DSİ olarak Trabzon’u kalkındırmak ve taşkın risklerinden korumak için, gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Ayrıca DSİ 22. Bölge Müdürlüğü, Trabozn'un Düzköy İlçesi Çayırbağı Köyü-Doğankaya Mahallesi ile Yomra ilçesi Şana Beldesi-Kayabaşı Köyü-Ekşili Deresi, Taşkın Koruma İnşaatı için yüklenici firma temsilcileriyle sözleşme imzalandı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.