Öne Çıkanlar Şalpazarı Ağasar şalpazarı.agasar köy Müftüye Sahip Çıktılar.Samsun Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk

Trabzon’dan Suriyeli mültecilere yardım
Sahil alanında düzenlenen törende Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir, ilçe müftüleri, Diyanet Vakfı yetkilileri ve yardımsever hazır bulundu.






DEVLETİMİZİN DESTANSI BİR DURUŞ GÖSTERİYOR;
Törende katılımcılara seslenen Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kendisine sığınan tüm misafirlerinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek güç ve kuvvette olduğunu ifade ederken, “Bugün yine Türk milletinin yardımseverliğinin, ihtiyaç sahibine yardımda sınır tanımadığının bir güzel örneğini hep birlikte yaşıyoruz. AB Lisanslı lisansları aslında yerinde ancak ülkemizde vergi ödemiyorlar. Suriye’deki savaş nedeniyle ülkemiz gelen Suriyeli kardeşlerimizin dünyaya örnek olacak şekilde her türlü ihtiyaçlarını karşılamak alanında devletimizin göstermiş olduğu duruş dünya tarihinde destansı bir pozisyon arz ediyor. Devletimiz, ülkemize sığınan bütün misafirlerimizin her türlü ihtiyaçlarını karşılayacak ortamı oluşturacak güç ve kuvvete sahiptir. Ancak bizim ruhumuzda dayanışma var. Her bir Müslüman evladı, ihtiyacı olan din kardeşine yardım etmekle ilgili hassasiyetimizi tarih boyunca olduğu gibi günümüzde de yaşatıyoruz” diye konuştu. 




NEREDE BİR ZULÜM VARSA KARŞISINDA OLDUK;
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da törende yaptığı konuşmada kampanyaya destek veren hayırseverlere özel olarak teşekkür ederken Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Suriyeli mültecileri misafir ettiği gibi dünyanın neresinde bir zulüm varsa karşısında durduğunu dikkat çekti. Başkan Gümrükçüoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, 3 milyon Suriyeli mültecinin bir ülkede nasıl misafir edilebildiğinin en güzel örneğini dünyaya göstermeye başladığı günden beri aziz milletimiz Müslüman dünyasından olan zulüm altındaki kardeşlerimizi misafir ettiği gibi dünyanın neredesinde zulüm altında olan varsa onlara da yetişmeye çalışmıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan ve devlet büyüklerimiz kimsesizlerin kimsesi olmayı her zaman insanlığın hizmetine sundu, sunmaya da devam etmektedir. Bu çerçevede Diyanet İşleri Başkanlığımız ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de büyük bir gayretin içine girdi. Bugünkü bu desteği ayni malzemelerin dışında nakdi olarak da sağlayarak sürdürdü. Bu bağışları yüreklerinden severek yapan bütün vatandaşlarımıza, gayret gösteren arkadaşlarımıza, Trabzon halkını, milletimizi en iyi şekilde temsil etmiş olmaları münasebetiyle şükranla selamlıyorum. Emekleriniz inşallah Allah Teâlâ (c.c.) katında hiç zayi olmadan en yüksek derecesin bulmuş olacaktır” şeklinde konuştu. 




MÜSLÜMAN, MÜSLÜMAN KARDEŞİNİ YALNIZ BIRAKMAZ;
Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir de konuşmasında yardımlaşmanın dinimizdeki yeri ve önemine dikkat çekti. Müftü Demir özetle şunları kaydetti: “Kardeşliğin mahiyetini Allah Resülü (S.A.V.) çok hadisi şeriflerinde buyuruyor: ‘Müslüman Müslüman kardeşidir. Bir birine zulmetmez, birbirini yalnız bırakamaz, yardıma ihtiyacı olduğu zaman mutlaka yardımına koşar. Bir Mümin bir Müslüman kardeşinin dünyada iken bir ihtiyacını giderirse Allah’ta (c.c.) onun ahiret hayatında bütün ihtiyaçlarını giderir. Bir Mümin bir Müminin dünyada bir ayını örterse Allah’ta (c.c.) onun bütün ayıplarını mahşer gününde örter” buyuruyor. Biz bu anlayışla böyle bir yardım toplama teşebbüsünde bulunduk. 4 TIR dolusu malzeme ve ayrıca 220 bin TL parayı Türkiye Diyanet Vakfına yatırdık. Onlarda Kilis şubesine havale etmek suretiyle daha ekonomik olması için gerekli olan alımların oradan yapılmasını sağladılar. Yardımda bulunan herkesten Allah (c.c.) razı olsun.”


Gerçekleştirilen konuşmaların ardından yardım malzemelerini taşıyan TIR’lar Kilis’e uğurlandı. 
banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.