Öne Çıkanlar Ekrem Cinkaya Çelige Deniz Seki Tuzla Belediyesi Hilmi Türkmen

Trabzon'da Muhtarlar Meclis Seçimi Yaptı.
Trabzon Hamamizade Kültür merkezinde gerçekleşen seçimde, Divan başkanlığını Trabzon Kent Konseyi başkanı Mustafa Yaylalı'nın yaptığı Trabzon Kent konseyi muhtarlar meclisi seçimi toplantısna Türkiye Muhtralar Konfederasyonu 2.Başkanı ve Trabzon Muhtarlar Federasyonu başkanı Bekir Aktürk, Kent konseyi eğitim komisyonu başkanı eğitim birsen başkanı Çoşkun Dilber, Ortahisar Muhtarlar derneği başkanı Selami Durmuş, Kent konseyi genel sekreteri Ali Ayvazoğlu ve çok kalabalık ilçe ve Ortahisar Mahhale  Muhtarları katıldı.

Kalabalık muhtar üyelerin katıldığı seçimlerde Türkiyede ilk kez proje olarak ortaya konan ancak İzmir-Konak Belediyesinden sonra 2.olarak uygulamaya geçecek olan Meclis te Muhittin  Eyüpoğlu ve 18 Muhtar üye ile Muhtralar temsil edilecek.Trabzon Kent konseyi bünyesinde  Trabzon'da  ilk kez uygulamaya konulan Kent konseyi Muhtarlar meclis seçimleri

Trabzon  Hamamizade Kültür merkezinde yapılan seçimler ile meclis başkanlığı sahibin,i buldu. Trabzonu 18 ilçe deki Muhtar üyesi ile Trabzon kent konseyinde meclisinde 1 Nolu Beşirli Mahhalesi Muhtarı Muhitin Eyüpoğlu seçildi.Toplam oyun 69 tanesini alan eyüplu diğer aday olan Sürmene  Kahraman Mahhalesi Muhtarı 21 oy  alabildi.



Türkiye'de ilk kez Trabzon'da başardık;
Trabzon Kent Konseyi Başkanı Mustafa Yaylalı;
Kent için ortak akıl oluşturmaya çalışan bir  kurum. Muhtarlık günümüzde devletin en üst temsilinin yereldeki temsilcidir. Kent konseyinde Trabzon olarak ilk kez proje olarak ortaya koyduk. Türkiyede ikinci, kent konseyinde hayata geçiren il olduk. Sizleri yereli en iyi okuyan mahhaleye kente ülkeye sahip çıkan mihenk taşı olarak görmekteyiz dedi.

Trabzon Kent konseyi Türkiyede belkide ilk kez Trabzonda ortaya koyduğu kent konseylerinde Muhtar meclisi ilk kez hayata geçirildi. Trabzonda muhtarları bir araya getiren meclis seçimletrinde Muhittin Eyüpoğlu 69 oy alarak Trabzon kent konseyinin yeni muhtar meclis başkanı oldu.

Kent konseyi seçimlerinde Trabzon muhtarlar federasyonu başkanı Bekir Aktürkü konuşması gündeme damga vurdu.

Aktürkü konuşmasında; Muhtarlık camiasında 2005 yılında dernek olarak başladık. Trabzon adına konfederasyonda görev aldık. 2016 yılında Trabzonun dernek olarak değilde Trabzon muhtarlar federasyonu'nu kurduk. Herkesi kucaklayan bir çalışma. Trabzon muhtarlar federasyonunda Trabzon yoksa bir sorun var Trabzon varsa bir sorun yok diyorlar. Trabzon muhtarlar Federasyon'u üyelerinin 81 Villayette irtaibat kurabileceğiniz bir aile olduk.
Türkiyenimn  en büyük ve en hızlşı çalışabilecek siviltoplum örgütü olduk. Hiç kimsenin haddine değildir muhtarı yargılamak. Muhtar demokrasinin temel taşıdır. Mahallenin babasıdır. Mahalenin namus bekçidir. Muhtar halkı kendisidir. Cumhurun kendisidir. Halkı bizi seçmise bize saygı duymak zorundadır. Biz eleştiye açığız. Ama bir eleştiye yapıcı eleştiriye açığız. Türkiye'de kaçak çalışana tek kamu  görevlisi muhtardır. Neden bizim maaşımız yok. Bize ödenek olduğu için kanun maş yatırmaya engel. Bize ödenek var. Türkiyede kanunda muhtar 4 yılda bir seçilir diyorlar, ama biz 5 yılda bir seçiliyoruz. Yani 1 yılda kaçak çalışıyoruz. O zaman bu kanunu düzeltecekler. Muhtarı hakir görmeyecekler Yakamdaki rozeti asla değiştirmeyi düşünmüyorum. Muhtarlarda başkan olurmu. Muhtardan başkan olurmu. olur arkadaş. Muhtaraları eşleştirenler  bi kendilerine baksınlar. Birine bir su faydası olmuşmu. Muhtarlarda ne cevherler var. Muhtarları eleştirenlere  bakın ondan sonra bakın yaptıklarımıza. Biizm bütçemiz yok. imkanlarımız kıstlı. Bizim maaşımız yok. Hizmet aşkımız var. Ama yüreğimiz var.

Trabzon Muhtarlar federasyonu muhtarlardan millletvekili çıksın dedik.  Türkiyenin huzuru varsa bu mahhalelerden başlar ve memlekete yayılır.Muhtarlar bu toplumun temel direğidir. Toplumun degeridir. Türkiye de  iki mührü var. Bir atasözü vardır. Ahmak olana kadar çakmak olun. Muhtralar  çakmaktır. Cumhur vekilinin mührü diğeri mührüdür. Bizim muhrtara camiasının hepsi çakmaktır. Ahmak bir muhtarım yoktur. Muhtralarımızda   kent konseyini temsil edilmesi gerekirdi.


Kent Konseyi Meclis başkanlığına seçilen Muhittin Eyüpoğlu; ''Trabzon kent konseyi meclisine seçilen Muhittin eyüpoğlu Herkesi kutluyorum. Trabzon ilçeleri ve Türkiye Cumhuriyeti, Toprakları bizim için kutsaldır. Bizim bundan sonraki çalışmalarda  çıtayı yükseltmek gerekir buna çalışacağız'' dedi.

"Trabzon  Büyükşehir Kent Konseyi Muhtarlar Meclisi Yürütme Kurulu Listesi"
          Meclis Başkanı: Muhittin Eyüpoğlu
İLÇELER ASIL ÜYE YEDEK ÜYE     
1 Akçaabat Beytullah Altun Ömer Hotoman                           
2 Araklı Mehmet Kaya Hüseyin Şahintürk                                                      
3 Arsin Ayhan Kalkan Raif Gürsoy
4 Beşikdüzü Mustafa Kılıç Metin Sarıgan
5 Çarşıbaşı Davut İşçi Hüseyin Emir
6 Çaykara
7 Dernekpazarı Namık Kemal Dizdar Rasim Türk
8 Düzköy İbrahim Aydoğan                                          Hasan Altuntaş
9 Hayrat Turgut Mollahüseyinoğlu Reşat Yılmaz Türk
10 Köprübaşı Zeynep Ayar Mustafa Akbulut
11 Maçka Necip Kahraman Temel Aydın
12 Of İsmail Duran Salih Ayazoğlu
13 Ortahisar Adil Alemdar Refik Günaydın
14 Sürmene Süleyman Karali Hakkı Tuncer
15 Şalpazarı Muhammet Demir Türk Hamit Maden
16 Tonya Cemil Yılmaz Selvet Günaydın
17 Vakfıkebir Ali İhsan Çavdar Metin Sağlam
18 Yomra Gökan Genç Türk Hasan Boz





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.