Öne Çıkanlar Hilmi Türkmen Ağasar Goşkinu Melisa beton mikseri ucuruma uctu

Şalpazarı'na 4.5 milyonluk yatırım
Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğünün hazırladığı ve bu yıl içinde ihaleye çıkarmayı planladığı Güney İlçeleri Kanalizasyon Şebeke ve Atıksu Arıtma Tesisi Projesi ile Çaykara, Hayrat, Dernekpazarı, Maçka ve Şalpazarı ilçe merkezlerinin kanalizasyon, şebeke ve atıksu bertaraf sorunları çözüme kavuşturulacak. 

Proje kapsamında , aralarında Şalpazarı'nın da bulunan 5 ilçede, kanalizasyon şebeke hattı ile birlikte atıksu arıtma tesisleri inşa edilecek. SUKAP kapsamında yüzde 50 kredi ve yüzde 50 hibe finansmanı ile gerçekleştirilecek projenin yaklaşık olarak 30 milyon TL maliyetle tamamlanması öngörülüyor. Bu kapsamda, Dernekpazarı Kanalizasyon Şebeke ve Atıksu Arıtma Tesisi inşaatının 8,5 milyon TL, Maçka Kanalizasyon Şebeke ve Atıksu Arıtma Tesisi inşaatının 8,5 milyon TL, Hayrat Kanalizasyon Şebeke ve Atıksu inşaatının 4,5 milyon TL, Şalpazarı Kanalizasyon ve Atıksu Arıtma Tesisi inşaatının 4,5 milyon TL ve Çaykara İlave Kanalizasyon ve Atıksu Arıtma Tesisi inşaatının 4 milyon TL maliyetle inşa edilmesi planlanıyor. 

TİSKİ Genel Müdürlüğünce, Tonya’da devam eden ve malitinin 9 milyon TL yi bulacak olan Kanalizasyon İnşaatı projesinin yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Köprübaşı ilçesinin ise kanalizasyon şebeke inşaatı devam ediyor. İlçenin atıksu problemini çözüme kavuşturacak Köprübaşı Atıksu Arıtma Tesisi Projesi ise hazırlık aşaması çalışmaları devam ediliyor, şebeke ve arıtma tesisi 2,75 milyon TL’ye mal olacak. Trabzon’un bir diğer güney ilçesi olan Düzköy için kanalizasyon şebeke ve atıksu arıtma tesisi projesi hazırlanıyor. Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, söz konusu projelerin tümünü tamamlayarak güney ilçelerinin kanalizasyon ve atıksu sorunlarını ortadan kaldıracaklarını söyledi. 

Altyapı çalışmalarına Trabzon’un genelinde aralıksız olarak devam ettiklerini kaydeden Gümrükçüoğlu, “TİSKİ Genel Müdürlüğü ilçelerimizde yılların birikmiş sorunlarını önceliklendirerek imkânlar ölçüsünde çözmeye çalışmaktadır. Güney ilçelerdeki bu çalışmalar insan ve çevre sağlığı için büyük önem arz ediyor. Söz konusu çalışmaların tamamlanmasıyla ilçelerimiz modern bir altyapıya kavuşmuş olacaktır. Çağımızın şartları bunu gerektirmektedir” dedi. 
banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Seyfettin DEMİRCİ 7 yıl önce

Emeği geçenlere teşekkür ederim. Başarılarının devamını dilerim.