Önümüzdeki sezon Fenerbahçe şampiyon olsa dahi şampiyonlar ligine katılamıyor. Ayrıca Beşiktaş da Avrupa kupalarına katılamayan bir başka büyük kulübümüz. Bu demektir ki istemesen de rüzgar seni Avrupa arenasına doğru sürüklüyor.

Şaka şaka. Bu gidişle ancak birinci ligde top koşturursun. Seni ziraat Türkiye kupasından eleyen Balıkesir’in oynadığı yer. Hatırlamadıysan hatırlatayım dedim.

Bir şirketiniz olsa ve çalışanlardan bir kaçının performansını beğenmeseniz ne yapardınız? Herkes çıkışını verirken sizler beklerdiniz her halde ileride iyi olacak diye. Trabzonspor aş. futbol takımının başındaki arkadaşımız başarısız ve bizler onun ileride düzeleceğini düşünerek ona katlanmaya devam ediyoruz. Biz Fatih Terim’i kovup yerine başka (mancini) bir hoca getiren Galatasaray’dan daha bilinçli bir takımız. Neden bunu söylüyorum? Ya Galatasaray lig devam ederken hoca değiştirerek yanlış yapmıştır, ya da bizim Mustafa hoca Fatih Terim’den daha büyük bir hocadır.

Trabzonspor’un Avrupa’daki başarısından bahsedene çok büyük ağır konuşurum. Maçları herkes gibi bende izledim. Sahada tam bir Avrupa futbolu oynayan Trabzonspor yok. Basit takımları zorlan yenen ve tek bir futbolcusuna bağlı kalan Trabzonspor var. Onur olmasaydı Trabzonspor’un ve Mustafa hocanın hali yamandı. Mustafa hoca Avrupa başarısının arkasına sığınıyor. Mustafa hoca gibi Trabzon taraftarlarından Avrupa başarısını kullananlar da var. Bakalım nereye kadar çapulcu takımlarla karşılaşacaksınız. Az kaldı.

Yazının baş tarafında da bahsettiğim gibi Avrupa’ya gitmek için bundan daha büyük bir kapı açılamazdı. Dört büyüklerden iki büyük takıma Avrupa kapıları kapalıyken mücadele edeceğin bir takım kalıyor. Ekonomik açıdan bakıldığında yapacağın yatırım sana misliyle geri dönüş olarak kasanı dolduracaktır. Tek kelimeyle “aptallıktan” başka bir şey yapılmıyor.

Bizim evladımız, bizim çocuğumuz, bizim insanımız profesyonellikte yoktur. Benim anlamadığım bu başkanların hiç mi danışmanı yok, bunlara hiç mi akıl veren yok? Neden başarısız bir hocayı hala takımın başında tutarsın ki? Avrupa’da ne kadar daha ilerleyeceksin ki bu hocanın Avrupa başarısının arkasına sığınıyorsun. Kral çıplak. Bunu söylemek için saf temiz çocuk aramayın karşınızda.

Takımın aksayan bölümleri olduğunu bütün taraftarlarla birlikte kabul ediyorum. Fakat Trabzonspor’un kadrosu üç büyüklerden sonra en iyi kadrodur. O halde üçüncü müyüz? Hayır. Tamam bu futbol ve iş kazalarını da dikkate alarak soralım o zaman dördüncü veya beşinci miyiz? Hayır. Kadromuz, kadro yapımız lig sıralamasında sekizinci veya dokuzuncu olacak seviyede olmamalı. Eğer oralarda olacaksa bütün yıldızları satın çünkü sıradan Anadolu takımlarının yerleri her zaman buralar olmuştur. Eğer kadro burayı hak etmiyorsa demek ki hoca seçiminde yanlışlık yapılmıştır ki bende bu düşüncedeyim.

İnsan canını dişine takıp bir derbi maç kazanmaz mı? Maçtan sonra açıklamalara buradan yer vermiyorum, yeterince sinir bozucu. İnşallah düzelir çünkü gelen gideni arattı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet Özdemir 10 yıl önce

Sn Necati Bey; Geçtiğimiz aylarda bir yazınıza ;tolunay Hoca hakkında yazdıklarınızı eleştirmiştim. Ancak,zaman geçince gördüm ki Gerçek Trabzonspor taraftarının bakış açısı ile yazıyorsunuz.Onun için sizden özür dilerim.

Mustafa Hoca'yı zaman zaman eleştirsem de başaracağına inanmak istiyordum;bir taraftan da ekseri taraftar yorumlarından bu ısrarın boşuna olacağı kaygısını taşımaktayım. Yani takımda ne iyi bir yönetim,ne hoca ne de futbolcu yapısı ideal seviyede değil.Her tarafta sorun var. Dilerim bizi iyi günler bekler,ama...